W tej gierce dla ułomów da się normalnie w 5 minut nauczyć walki mieczem czy wszystko to j----e rng? Nie dość, że masz się ruszać to jeszcze patrzeć na typa, to jeszcze ogarniac strzałki. Co za g---o.
@Mega_Smieszek: Da się, elegancko bez problemu w mniej niż pięć minut. Najlepszy system walki jaki widziałem, a nie tylko kliku kliku myszką jak paralita
@Mega_Smieszek: mam takie same odczucia co do walki w tej grze mam ją rozgrzebaną tak do połowy i jakoś nie mogę się przez to przemóc żeby powrócić do gry ( ͡°͜ʖ͡°)
@Mega_Smieszek: ja przez całą grę nie ogarnąłem walki w tej gierce. Pamiętam jak miałem pokonać jakiegoś bosa podchodziłem kilka razy do niego i nic potem z 5 raz coś naklikalem i nagle zdechł. Walka w tej grze to jakiś losowy absurd który nie zależy w ogóle od Ciebie.
Najlepszy system walki jaki widziałem, a nie tylko kliku kliku myszką jak paralita
@dr_papieros: Moim zdaniem słaby system walki, który kompletnie sypie się w momencie walki z więcej, niż 1 wrogiem. Lepszy byłby np. system z Mordhau, który jest prosty i intuicyjny, a jednocześnie ma wiele niuansów. Najlepsze systemy to easy to learn, hard to master. W KC:D jest w sumie na odwrót. Mam nadzieję, że w sequelu trochę go
@Mega_Smieszek Ja mam z nią taki problem, że okazję do starć są stosunkowo rzadkie (przynajmniej na początku gry) i nie ma kiedy dojść do wprawy. Jak sobie zrobiłem 2 tygodnie przerwy że względu na urlop to już w ogóle miałem problem by ją znowu ogarnąć.
Moim zdaniem słaby system walki, który kompletnie sypie się w momencie walki z więcej, niż 1 wrogiem.
@lewoprawo: przecież o to w tym chodzi xD Miało to być w miarę realistyczne i tak właśnie było. Najpierw musisz się go nauczyć, żeby w ogóle pokonywać wrogów. A gdy już go w końcu wymastrujesz i będziesz miał top itemki to nie sprawi to nagle, że wygrasz w walce z wieloma przeciwnikami na raz.
@Mega_Smieszek: Da się ogarnąć podstawy, ale żeby w pełni rozpracować ten system to trzeba trochę powalczyć. Zresztą jak z każdą umiejętnością, jak chcesz dobrze strzelać z łuku, to trenujesz, chcesz nauczyć się przygotowywać mikstury, to stajesz przy stole alchemicznym i je przygotowujesz, a jeśli chcesz nauczyć się czytać, to poznajesz podstawy i cóż... czytasz xD
Przy czym o ile wiele umiejętności wymaga po prostu powtarzalnych czynności, tak przy walcy już
@Mega_Smieszek system walki to kompletne g---o, nie ważne jaki jesteś dobry tylko czy masz numerek i szczęście. Na niskim lvlu bosa nie da się pokonać, na wysokim lvlu tylko klikasz 0 myślenia
#gry
źródło: Kingdom_Come_Deliverance
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
@dr_papieros: Moim zdaniem słaby system walki, który kompletnie sypie się w momencie walki z więcej, niż 1 wrogiem. Lepszy byłby np. system z Mordhau, który jest prosty i intuicyjny, a jednocześnie ma wiele niuansów. Najlepsze systemy to easy to learn, hard to master. W KC:D jest w sumie na odwrót. Mam nadzieję, że w sequelu trochę go
Ja mam z nią taki problem, że okazję do starć są stosunkowo rzadkie (przynajmniej na początku gry) i nie ma kiedy dojść do wprawy. Jak sobie zrobiłem 2 tygodnie przerwy że względu na urlop to już w ogóle miałem problem by ją znowu ogarnąć.
@lewoprawo: przecież o to w tym chodzi xD
Miało to być w miarę realistyczne i tak właśnie było. Najpierw musisz się go nauczyć, żeby w ogóle pokonywać wrogów. A gdy już go w końcu wymastrujesz i będziesz miał top itemki to nie sprawi to nagle, że wygrasz w walce z wieloma przeciwnikami na raz.
Przy czym o ile wiele umiejętności wymaga po prostu powtarzalnych czynności, tak przy walcy już