Aktywne Wpisy

niebadzogrem +125
Nie ogarniam hejtu na tuje :D Chce się odgrodzić od sasiada i nie chce wydać milionów + nie chce o to dbać.
Tuja kosztuje 3zł, raz do roku ją przycinam, nie podlewam, nie nawożę i rośnie, osłania przez cały rok.
Perfekcyjna opcja :D
#ogrodnictwo #polska
Tuja kosztuje 3zł, raz do roku ją przycinam, nie podlewam, nie nawożę i rośnie, osłania przez cały rok.
Perfekcyjna opcja :D
#ogrodnictwo #polska

euklides +111
Ale się kurde stresuje, zaczynam budowę domu (dzisiaj, konkretnie dzisiaj startuje), a w maju ma mi się urodzić dziecko. Wszystko jest tak jak sobie planowałem po skończeniu studiów ale stres straszny...
A kurde jak miałem 18 lat chciałem być panczurem i jeździć po koncertach i chać wóde a tak się potoczyło moje zycie...
PS Jak ktoś wam mówi że studia nic nie dają, to g---o prawda i możecie go wyśmiać. Zmienia ci się światopogląd,
A kurde jak miałem 18 lat chciałem być panczurem i jeździć po koncertach i chać wóde a tak się potoczyło moje zycie...
PS Jak ktoś wam mówi że studia nic nie dają, to g---o prawda i możecie go wyśmiać. Zmienia ci się światopogląd,
Raczej wszyscy kojarzą żółte tablice na pojazdach zabytkowych. Powszechna informacja była taka, że pojazd musi mieć minimum 25 lat i nie być produkowany od 15 lat.
Tymczasem ta kwestia jest sprawą nieco zależną od województwa. Dla przykładu w opolskim rekomendowany wiek pojazdu to 40 lat, w większości województw 30 lat, a w podlaskim rekomendowany wiek to aż 50 lat.
Jednak dziś nawet nie o tym. Można zarejestrować kilkuletni samochód na zółte blachy, jeśli stanowi on część kolekcji. Trzeba posiadać minimum 3 pojazdy zarejestrowane jako zabytkowe, żeby zarejestrować np kilkulatka na te tablice (pic related).
Są jeszcze inne powody otrzymania tych tablic:
[za portalem oponeo]
- używanych przez znane i ważne dla społeczeństwa osoby,
- będących częścią kolekcji,
- stanowiących ważne ogniwo w rozwoju motoryzacji,
- biorących udział w wydarzeniach o istotnym tle historycznym lub służących wcześniej przy zdobywaniu ważnych osiągnięć w motorsporcie.
#ciekawostki #samochody #tablicerejestracyjne
Zdjęcie z facebooka "LDZ Zmotoryzowani Łodzianie"
źródło: 461832185_992699849535455_3508592410595692265_n
Pobierz