Czyżby USA faktycznie zrobiły soft landing? Kilka miesięcy temu pojawiały się jeszcze głosy, że stopy będą leciały w przeddzień kryzysu, ruch -0.50 wyglądał nerwowo, ale bezrobocie spada, giełda rośnie i zapowiada się nowy cykl wzrostu.
Plus słabość gospodarki EU i kryzys na bliskim wschodzie, które tym bardziej mogą napędzić Stany, z ich przemysłem, zbrojeniówką i zyskami z surowców.
Są obecnie jeszcze jakieś przesłanki gorszych czasów dla USA?
@elementarz1: Wybory prezydenckie są bez większego znaczenia, żadna strona nie wprowadzi radykalnych zmian.
@Reevo: zrobia rewizje danych i wyjdzie ze jednak c-----o kapke
Rewizję czego? Chujnia miałaby odzwierciedlenie w sytuacji życiowej przeciętnego Smitha, a wygląda na to że wrócili do normy z przed Covidu (z wyjątkiem napompowanych nieruchomości).
@elementarz1: Wiem. Idiokracja w pelni. Fakty nas juz nie nie interesuja. Interesuje nas pani w TV ktora je dla nas zinterpretuje i powie nam co jest dobre a co zle. Gdyby dzisiaj w CNN powiedzieli, ze czarne jest biale a biale czarne jutro wyzywali by Cie od szurow lub zarzucali ruska propagande gdybys napisal, ze mleko jest biale ;)
Plus słabość gospodarki EU i kryzys na bliskim wschodzie, które tym bardziej mogą napędzić Stany, z ich przemysłem, zbrojeniówką i zyskami z surowców.
Są obecnie jeszcze jakieś przesłanki gorszych czasów dla USA?
#kryzys #gielda #dolar #usd #inwestowanie
@Reevo: wygrana Trumpa
@elementarz1: Wybory prezydenckie są bez większego znaczenia, żadna strona nie wprowadzi radykalnych zmian.
Rewizję czego? Chujnia miałaby odzwierciedlenie w sytuacji życiowej przeciętnego Smitha, a wygląda na to że wrócili do normy z przed Covidu (z wyjątkiem napompowanych nieruchomości).
https://taxfoundation.org/blog/harris-unrealized-capital-gains-tax/
Gdyby dzisiaj w CNN powiedzieli, ze czarne jest biale a biale czarne jutro wyzywali by Cie od szurow lub zarzucali ruska propagande gdybys napisal, ze mleko jest biale ;)