Aktywne Wpisy
chris3d +75
Jestem tak stary, że pamiętam, że Wykop z początku był polską kopią digg.com (nawet nazwa ta sama tylko po polsku)
#ciekawostki #wykop
#ciekawostki #wykop
Corrny +22
Ja p------e, jak ja kocham życie. Właśnie pije sobie drinka z różową na Teneryfie, najedzony tapasami. Nic mi więcej nie potrzeba, oglądam sobie zachód słońca. Przypominam najedzony tapasami, więc zero potrzeb, zero testosteronu, nie muszę z nikim walczyć, bo nie ma po co. Mam hajsy, mam jedzenie i bezpieczeństwo. Pozdrawiam.
#teneryfa #mojezdjecie #podrozujzwykopem
#teneryfa #mojezdjecie #podrozujzwykopem
Nic nie spadnie. Tak długo jak trzymanie pustej chałupy nie będzie się wiązało z istotnymi kosztami tak nie będzie żadnych spadków. No bo niby dlaczego miałoby? Jak ktoś potrzebuje szybko spieniężyć kwadrat to schodzi z ceny, ale problem polega na tym, że zbyt znacząca część właścicieli nie ma parcia na wymianę betonu na gotówkę.
@Blaszczykowski_Robert: No tylko że istnieją jeszcze deweloperzy, którzy muszą sprzedać albo bankrutują i nie ma tutaj nic pomiędzy xD
@sezonowiec1: no całe 7 lokali XD
5 wolnych mieszkań, 2 rezerwacje, 56 mieszkań łącznie, reszta sprzedana (status w moim przypadku się zmienił dopiero po podpisaniu u notariusza)
wychodzi wolne/rezerwacja 12.5%
@Wielka-Polska-Betonowa: No i słusznie. Natomiast dalej niewiele to zmienia dla chcących kupić coś na własne potrzeby mieszkaniowe bo jest absurdalnie drogo (a mimo to się sprzedaje i to na kredyt)
Wyniki jakiś pojedynczych graczy czy marże 50% jakiegoś krwa Lublin investments czy innego robyga na jednej inwestycji labelujecie jako tendencja i próbujecie publice wmówić że tak cały rynek wygląda
Zobacz na sprzedaż develii czy atala, czemu o tym nie ma mowy?
Sprzedasz i co zrobisz z tą gotówką?
Atal. Budujący w ośmiu aglomeracjach deweloper sprzedał (A) w III kwartale 355 mieszkań, o 53 proc. mniej niż rok wcześniej i o 37 proc. mniej kwartał do kwartału. To również wynik o prawie 6 proc. słabszy niż odnotowany w III kwartale 2022 r.
Dzisiaj tu był artykuł ze zapytania o kredyty spadły względem września 23 o 17%. To bardzo mało biorąc pod uwagę że to był bk2 już
@Blaszczykowski_Robert: no to w sumie niedługo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tylko zrozum że ja nie mówię że nie sprzedaje się mniej. Tylko że trzeba być uczciwym a nie sprowadzać wszystko do absurdu.