Wpis z mikrobloga

Różowa oglądała na YouTube jakieś program dla różowych, nie wiem i nie chcę wiedzieć o czym. Typiarka coś tam opowiadała aż doszła do fragmentu:
"To normalne. Też tak parę razy miałam, że jak się z kimś spotykałam, to ten gość podobał mi się tak pół na pół, a po pierwszej rozmowie już wręcz inaczej na niego patrzyłam i mi się o wiele bardziej podobał"
Na co różowa do mnie "O ja miałam dokładnie tak samo z tobą". Trochę mnie zamurowało, bo w sumie nie wiem czy to jest komplement czy co to ma być? Więc odpowiedziałem: "Właśnie chciałem powiedzieć ci dokładnie to samo".
Na co ta w ryk, zaczęła beczeć i zaczyna się drugi dzień jak nie rozmawiamy W OGÓLE xD
O co chodzi? Powiedziałem jej dosłownie TO SAMO co ona mi
#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow
  • 96
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@git_commit ja nie umiem w ogóle oceniać ludzi tymi numerkami co Wy faceci bo wszyscy co mają dwie ręce i dwie nogi oraz większość zębów to już mogą być atrakcyjni. Jakby kazali mi po samym wyglądzie oceniać ludzi to pewnie musiałabym dać kryteria ostre i wyszłoby jak tutaj ale to by nie świadczyło o tym z kim serio bym randkowała. Bo jakby oceniać po wyglądzie tylko to odejmując tych z nadwagą,
  • Odpowiedz
a jednak spotykaja sie lysymi, grubymi...

@Kitku_Karola nie moge na smartfonie w apce wykopu skopiowac komentarza wiec prosze przeczytaj moj komentarz z tego wpisu https://wykop.pl/wpis/78395425/wpis
@TTedbundYY +16
znalezione na grupie normicznej

"Z jakiej paki te blackpillowe wys*ywy mają taki poklask u tak wielu facetów? Serio kobiety szukają 1% najlepszych mężczyzn i zlewają 99% innych bez żadnych skrupułów? Jakim kretynem trzeba być, żeby w coś takiego wierzyć? 10-minutowy spacer po większym mieście potrafi obalić te durną
  • Odpowiedz
wiadomo już na jakiej grupie ludzi occupid robił te badania?

@Mirrabolo: To się pewnie gdzieś da wygrzebać ale z tego co kojarzę te wykresy mają prawie 10 lat. Teraz pewnie by było jeszcze gorzej bo hipergamia się nie zatrzymuje.
  • Odpowiedz
@git_commit to ja Ci powiem że w ogóle o różnych rzeczach mówimy. Wątek tutaj mówi o tym że facet się nie obraził że nie był najpiękniejszy dla swojej partnerki, bo on wie/czuje/nauczony jest doświadczeniem że dla kobiety to nie jest najważniejszy czynnik doboru do związku i nie oznacza że relacja się skończy, a partnerka opa się obraziła że jej powiedział że nie była ta najpiękniejsza bo kobiety wiedzą/czuja/sa nauczone że jak
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola mam na mysli to, ze glupi ludzie patrza na to CZY dany mezczyzna jest w zwiazku. Inteligentni ludzie patrza na to JAKI ma zwiazek. Analogicznie z praca - serio postrzegasz jako podobne prace pod katem komfortu i zarobkow - z calym szacunkiem - zamiatacza ulic ze zdalna praca programisty dla klienta z USA? Jesli nie - to patrzysz nie CZY ktos ma prace tylko JAKA. I analogicznie powinno sie patrzec
  • Odpowiedz
@git_commit zawarcie jakiegokolwiek związku oznacza że chociaż się było na tyle atrakcyjnym z jakiegoś powodu by ktoś nas chciał do bliższej relacji, a czy to przez wygląd, charakter czy majątek to już inna kwestia. Okazaliśmy się atrakcyjni. To jaki ten związek ostatecznie jest to zupełnie inne kwestie już dużo głębsze i bardziej związane z psychologią, teoria przywiązania, zaburzeniami osobowości itp. Bo można dla kogoś być atrakcyjnym ale z powodów zaburzeń osobowości
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola no wlasnie nie - to czy kobieta jest z facetem dla jego wygladu (czyli jest to szczera milosc wynikajaca z pozadania) czy dla kasy to jest KRYTYCZNA roznica. Wolalabys byc w zwiazku pozadana przez partnera czy uslyszec?

kotku w sumie mi sie nie podobasz ale dobrze gotujesz a rodzina mnie naciska na wnuki i dlatego Ci sie oswiadczylem
  • Odpowiedz
@git_commit biorąc Twój przykład z pracą to jeśli nawet na zamiatanie ulic kogoś nie chcą zatrudnić to chyba świadczy o tym że z daną osobą coś jest nie tak. Zawsze jest jakaś praca i to czy wybierzemy lepszą albo podniesiemy kompetencje by mieć coś lepszego to co innego niż fakt że mimo starań nie można znaleźć żadnej pracy. Tak samo z atrakcyjnością. Jak sami nie dbamy o siebie w żaden sposób
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola zrozum kobieto, ze sa cechy wygladu na ktore nie ma sie wplywu np wzrost. Ja mam ponizej 175 cm a kobiety juz kilkanascie lat temu otwarcie pisaly na facebooku

mezczyzna zaczyna sie od 180 cm wzrostu

Pewnie napiszesz, zeby niscy faceci szukali niskich kobiet, ale NIE, bo niskie kobiety maja jeszcze wieksze parcie na wzrostakow 190 cm. Niscy faceci maja *ujowe zwiazki o czym moze napisac @Kghjw na przyklad
  • Odpowiedz
@git_commit ja nikogo nie pożądam póki nie poznam lepiej. Po wyglądzie to nikogo nigdy nie pożądałam. Jest mi to totalnie obcym uczuciem. Ja pożądam dopiero i dopóki ktoś prezentuje swoją osobą pewne cechy charakteru. Poza tym pożądanie seksualne a miłość to też różne rzeczy. To że pożądam nie oznacza że kocham czy że jest to miłość szczera. Mężczyźni często pożądają inne atrakcyjniejsze mimo bycia w związku i to nie oznacza że
  • Odpowiedz
@git_commit w ogóle nie wiem o czym piszesz. Znam związki gdzie kobieta jest wyższa od faceta i są super parą. Te co piszą że facet zaczyna się od 180 to jakieś karyny co to powinno się omijać szerokim łukiem bo brzmią jak typowe chore psychicznie jednostki. Jak w takie celujesz to ja się nie dziwię że myślisz jak myślisz. Jest dużo kobiet co nie mają wymagań wzrostu czy wyglądu.
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola gdzie glupiutka istoto napisalem, ze celuję w karyny? To normalne kobiety nie maja social mediow? Mamy rok 2024 a nie 2004. Dzis wsrod mlodego pokolenia (do 30 roku zycia) wiekszosc ludzi ma social media. Milosc wynika z pozadania seksualnego - najpierw widzisz ze ktos Ci sie podoba, potem zagadujesz, rozwija sie relacja i pojawia sie milosc. Bez spelnienia kryterium wygladowego relacja nawet sie nie zacznie albo zacznie sie z wyrachowania
  • Odpowiedz
@git_commit są para już jakieś 14 lat i za rok mają mieć ślub. Mieli jakiś kryzys ale on wynikał z deficytów z dzieciństwa które rozwiązali terapia kilka lat temu. Mieszkają razem myślę że z 9-10 lat. Ona tylko żartuje że nie może butów na obcasie zakładać bo będzie wyglądać jak drzewo obok swojego lubego i tyle. Mój jeden były lubił wysokie a ja byłam jakaś chwilowa anomalia w jego życiu która
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola: owszem są ale tylko te niedostatecznie atrakcyjne aby wzbudzić zainteresowanie obiektywnie atrakcyjnych mężczyzn
@maz00rskie_mleko bait bajtem ale tak wygląda rzeczywistość matrymonialna przeciętniaków 5/10
Tacy ludzie muszą się przekonywać itd a ludziom atrakcyjnym wystarczy jeden błysk w oku czasem
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola Super a zatem jesteś wyjątkiem. Gdyby bylo wiecej takich kobiet jak Ty to nie byloby tak duzego problemu mezczyzn majacych problemy ze znalezieniem partnerki. (Czy to do zwiazku czy to do seksu, statystyki sa w internecie i wiem, ze w wiekszosci z USA ale wszystko do Polski przychodzi po kilku latach z USA). Uwazam jednak, iz powinnismy patrzec na regule a nie na wyjatki a regula jest taka, ze jesli
  • Odpowiedz