Aktywne Wpisy
rodnekr +250
Elon Musk* w ostatnie 60 godzin:
- złapał rakietę o wysokości 70m, która kilkanaście sekund wcześniej leciała ku Ziemi z prędkością 1600km/h;
- zaprezentował pierwszy przeznaczony do masowej produkcji samochód autonomiczny (robotaxi) bez kierownicy;
- zaprezentował również autonomiczny bus dla 20 osób;
- zapowiedział uruchomienie przez Tesle usługi autonomicznej taksówki na 2025 (w USA);
- wpuścił między ludzi ~30 robotów humanoidalnych, które bez kabla, kierowane zdalnie przez pracowników firmy, chodziły, rozmawiały i obsługiwały gości na imprezie Tesli przez wiele godzin;
- złapał rakietę o wysokości 70m, która kilkanaście sekund wcześniej leciała ku Ziemi z prędkością 1600km/h;
- zaprezentował pierwszy przeznaczony do masowej produkcji samochód autonomiczny (robotaxi) bez kierownicy;
- zaprezentował również autonomiczny bus dla 20 osób;
- zapowiedział uruchomienie przez Tesle usługi autonomicznej taksówki na 2025 (w USA);
- wpuścił między ludzi ~30 robotów humanoidalnych, które bez kabla, kierowane zdalnie przez pracowników firmy, chodziły, rozmawiały i obsługiwały gości na imprezie Tesli przez wiele godzin;
Te towary są ze złota czy jaki h@$:
Natomiast myślę że warunki pracy mają w większości bardzo dobre i to też powinno się brać pod uwagę.
@jmuhha: nie wiem, nie wiem, może wyjeżdżamy na 3 tygodnie w trasę, nie widzimy rodziny, jesteśmy 24h/doba w pracy, jeździmy po całej europie i potem wracamy na tydzień w miesiącu do domu?
niektórzy jeżdżą nawet 2 tygodnie w trasie 45h w domu i tak w kółko. Podwójne obsady to nawet omijam bo tam
@Issac: Xdeee Specjaliści z bardziej pożądanych zawodów tyle czasem nie zarabiają xdd A ten chce aby nauczyciel którego ciężko kontrolować bo uczy dzieci zarabiał 12k za 30h pracy xd
A taki kierowca ciężarówki jak mu się warunki nie podobają to odchodzi.
@Issac: Ale są zwykłymi młotami i nie potrafią nawet wykonywać swoich podstawowych obowiązków. Doskonale to zobrazowała jedna z moich dyskusji z jednym wykopkiem nt. Julii z Lubina.
Nie mógł pojąć, czemu ludzie narzekają na nauczycieli i nauczyciele przecież nic nie mogli zrobić. A kiedy mu
Jak będzie więcej wykształconych ludzi, to będzie konkurencja, a nie łapanka byle idiotke po studiach która Ci uprzykrzy dzieciństwo.
@jmuhha: aż? Polacy zawojowali tę branżę, bo mają ekstremalnie niskie stawki. Pamiętaj, że w większości przypadków nie ma Cię w domu prawie zawsze. Tak naprawdę jak zostajesz kierowcą tira, to generalnie możesz zapomnieć o tym, że kiedyś założysz rodzinę. A jak rodzinę masz, to trzeba się sporo nagimnastykować, aby ta rodzina się nie rozpadła. A jak masz dzieci? To utracisz z nimi kontakt.
@Lesiu198: Wtedy będzie można zwolnić tych nieudolnych i zatrudnić lepszych. Dziś nikt sensowny nie chcę pracować jako nauczyciel.
Tak wiec moim zdaniem powinny być podwyżki ale jednocześnie zwolnienie całej kadry i zatrudnianie od nowa.
Ci co jeżdżą po kraju (co dziennie lub co 2 dzień w domu) 5,5k-7k
Ci co jeżdżą po Europie 7k-9k
Ale przez tydzień śpisz w ciężarówce
@K-S-: Tak nie będzie bo stare pryki nie oddadzą swoich stołków. Dodatkowo nauczyciele nawet nie chcą oddać karty nauczyciela bo im jest tak dobrze jak jest
Ja od 3 lat jeżdżę w jednej firmie, ale to na takich zasadach że jazdy mamy 12-15h w zależności od kierunku i drogi, 9h i spowrotem. Wracamy na bazę każdy jedzie do domu, czasem na 9, czasem 12 a czasem 24h.
Jeden jedzie, drugi śpi, 8,5/9k na konto wpływa. Ale nie zmienia to faktu że i tak mam dość tej roboty już mimo że