Wpis z mikrobloga

Może mi ktoś powiedzieć co spowodowało, że kierowcy tira zarabiają aż 10-12k? ( _)

Te towary są ze złota czy jaki h@$:
jmuhha - Może mi ktoś powiedzieć co spowodowało, że kierowcy tira zarabiają aż 10-12k...

źródło: 1000008799

Pobierz
  • 289
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 32
@Lesiu198 nauczyciel to powinien być prestiżowy zawód, wywołują nowe pokolenie, powinni być super pedagogicznie wychowani i mieć do tego powołanie. Powinni zarabiać 2x tyle ile teraz.
  • Odpowiedz
@Issac: i wtedy lepiej będą uczyć? Też w sumie kiedyś myślałem że powinni zarabiać o wiele więcej ale teraz jakoś sceptycznie jestem do tego nastawiony. Natomiast na pewno ten zawód powinien być bardziej prestiżowy. Często zdarzało się że nauczyciel którego poznałem to poprostu nieudacznik, może większe wynagrodzenie przyciągnęłoby osoby bardziej rozgarnięte.
Natomiast myślę że warunki pracy mają w większości bardzo dobre i to też powinno się brać pod uwagę.
  • Odpowiedz
@jmuhha: dlaczego "aż"? Pewnie żyjesz w bańce, że tylko studia i praca w korpo i ktoś Ci wmówił, że to prestiż i zarobki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Może mi ktoś powiedzieć co spowodowało, że kierowcy tira zarabiają aż 10-12k? ( _)

@jmuhha: nie wiem, nie wiem, może wyjeżdżamy na 3 tygodnie w trasę, nie widzimy rodziny, jesteśmy 24h/doba w pracy, jeździmy po całej europie i potem wracamy na tydzień w miesiącu do domu?

niektórzy jeżdżą nawet 2 tygodnie w trasie 45h w domu i tak w kółko. Podwójne obsady to nawet omijam bo tam
  • Odpowiedz
nauczyciel to powinien być prestiżowy zawód, wywołują nowe pokolenie, powinni być super pedagogicznie wychowani i mieć do tego powołanie. Powinni zarabiać 2x tyle ile teraz.

@Issac: Xdeee Specjaliści z bardziej pożądanych zawodów tyle czasem nie zarabiają xdd A ten chce aby nauczyciel którego ciężko kontrolować bo uczy dzieci zarabiał 12k za 30h pracy xd
  • Odpowiedz
@jmuhha: Nauczyciele nie potrafią walczyć o swoje, odkąd pamiętam co roku strajkują i nic z tego nie wynika.

A taki kierowca ciężarówki jak mu się warunki nie podobają to odchodzi.
  • Odpowiedz
nauczyciel to powinien być prestiżowy zawód, wywołują nowe pokolenie, powinni być super pedagogicznie wychowani i mieć do tego powołanie. Powinni zarabiać 2x tyle ile teraz.

@Issac: Ale są zwykłymi młotami i nie potrafią nawet wykonywać swoich podstawowych obowiązków. Doskonale to zobrazowała jedna z moich dyskusji z jednym wykopkiem nt. Julii z Lubina.
Nie mógł pojąć, czemu ludzie narzekają na nauczycieli i nauczyciele przecież nic nie mogli zrobić. A kiedy mu
  • Odpowiedz
  • 1
@hoodoovoodoo @Lesiu198 dlatego będzie większe zainteresowanie, ludzie ambitni są w stanie zarabiać więcej, więc nie idą na nauczyciela żeby ledwo żyć jak robak z minimalnej.
Jak będzie więcej wykształconych ludzi, to będzie konkurencja, a nie łapanka byle idiotke po studiach która Ci uprzykrzy dzieciństwo.
  • Odpowiedz
zarabiają aż 10-12k?

@jmuhha: aż? Polacy zawojowali tę branżę, bo mają ekstremalnie niskie stawki. Pamiętaj, że w większości przypadków nie ma Cię w domu prawie zawsze. Tak naprawdę jak zostajesz kierowcą tira, to generalnie możesz zapomnieć o tym, że kiedyś założysz rodzinę. A jak rodzinę masz, to trzeba się sporo nagimnastykować, aby ta rodzina się nie rozpadła. A jak masz dzieci? To utracisz z nimi kontakt.
  • Odpowiedz
i wtedy lepiej będą uczyć?

@Lesiu198: Wtedy będzie można zwolnić tych nieudolnych i zatrudnić lepszych. Dziś nikt sensowny nie chcę pracować jako nauczyciel.

Tak wiec moim zdaniem powinny być podwyżki ale jednocześnie zwolnienie całej kadry i zatrudnianie od nowa.
  • Odpowiedz
@jmuhha: nie zarabiają 12k
Ci co jeżdżą po kraju (co dziennie lub co 2 dzień w domu) 5,5k-7k
Ci co jeżdżą po Europie 7k-9k
Ale przez tydzień śpisz w ciężarówce
  • Odpowiedz
@jmuhha: Jak przeliczysz na godziny to każdy inny pracownik typu glazurnik czy elektryk zarabia znacznie więcej, a już nie wspomnę o takim fryzjerze 50 zł za 10 minut prostej roboty.
  • Odpowiedz
Wtedy będzie można zwolnić tych nieudolnych i zatrudnić lepszych. Dziś nikt sensowny nie chcę pracować jako nauczyciel.

Tak wiec moim zdaniem powinny być podwyżki ale jednocześnie zwolnienie całej kadry i zatrudnianie od nowa.

@K-S-: Tak nie będzie bo stare pryki nie oddadzą swoich stołków. Dodatkowo nauczyciele nawet nie chcą oddać karty nauczyciela bo im jest tak dobrze jak jest
  • Odpowiedz
  • 3
@zgreddo ee to zależy też jaka podwójna.
Ja od 3 lat jeżdżę w jednej firmie, ale to na takich zasadach że jazdy mamy 12-15h w zależności od kierunku i drogi, 9h i spowrotem. Wracamy na bazę każdy jedzie do domu, czasem na 9, czasem 12 a czasem 24h.
Jeden jedzie, drugi śpi, 8,5/9k na konto wpływa. Ale nie zmienia to faktu że i tak mam dość tej roboty już mimo że
  • Odpowiedz