Wpis z mikrobloga

#informatyka #technologia #vhs #kasety #tv #rtv

Pytanie

Mam w domu w pyte duzo kaset VHS, ktore sa pamietkami rodzinnymi.

Co potrzebuje, aby to zgrac na kompa?
Obstawiam, ze jakas kamera/odwtarzacz VHS + coś co przerabia sygnal na jakis USB? I zapewne jakies oprogramowanie na kompie do tego?

No i pytanie. Ile potrzebuje miejsca na dysku aby powiedzmy zgrac 2h kasety VHS?XD

I kolejne pytanie, z tego co wiem, to jesli vhs trwa 2h, to zgrywanie trwa 2h, to prawda?:)
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rudz1elec
Przerabiałem temat. Te ustrojstwa za 50zl z allegro są do d--y. Poszukaj na olx ogłoszeń. Mają "pro" sprzęt i za 1 kasete 15 pln (wawa). Od razu robią remaster dźwięku i nieco obrazu (choć to i tak będzie YouTube 320p)
  • Odpowiedz
@Poldek0000

@Rudz1elec

Przerabiałem temat. Te ustrojstwa za 50zl z allegro są do d--y. Poszukaj na olx ogłoszeń. Mają "pro" sprzęt i za 1 kasete 15 pln (wawa). Od razu robią remaster dźwięku i nieco obrazu (choć to i tak będzie YouTube 320p)

1h = 1gb
  • Odpowiedz
  • 0
@Poldek0000: Czlowieku, ja tych kaset to mam chyba okolo 100, bo stary byl fanatykiem.

Zreszta, chyba ceny masz nie aktualne, albo w wawie jest to wiele taniej. Ja niby wojewodzkie, ale widze ze ceny od 20 do 35 pln za 1h
  • Odpowiedz
@Rudz1elec

@Poldek0000: Czlowieku, ja tych kaset to mam chyba okolo 100, bo stary byl fanatykiem.

Zreszta, chyba ceny masz nie aktualne, albo w wawie jest to wiele taniej. Ja niby wojewodzkie, ale widze ze ceny od 20 do 35 pln
  • Odpowiedz
  • 0
@Poldek0000: Ale i tak czy siak widze, ze czeka mnie droga impreza.
Bo albo sam to zrobie + jakis dysk w raidzie + kupa czasu zapewne na poczatku aby ogarnac co i jak

Albo komus zaplace ;)

I tak zle i tak niedobrze :D
  • Odpowiedz