Wpis z mikrobloga

Mircy podpowiedź potrzebna. 1, 2 ciepłe, 4 letnie, 3 zimne. Tak od 40 min. Grzanie tylko na dole na około 60 metrach.
Piec grzeje a te szklane cosie, które pokazują ilość L/min ani drgną.
Podłoga też zima (parter) za to na piętrze każdy grzejnik ładnie łapie temperaturę. Coś źle robię?

Rok temu działało, jedyne co było po drodze to serwis pieca no ale skoro dwa elementy oznaczone są gorące to chyba piec nie ma tu nic do rzeczy? Zapowietrzenie? Jestem nowy w tym temacie.
#ogrzewaniepodlogowe #ogrzewanie #budownictwo
junx - Mircy podpowiedź potrzebna. 1, 2 ciepłe, 4 letnie, 3 zimne. Tak od 40 min. Grz...

źródło: temp_file6323431846044187494

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@junx Jak odblokować pompę wody?
Odłącz zasilanie pompy. Odkręć śrubę znajdującą się pośrodku tabliczki znamionowej. Wał znajdujący się pod nią posiada rowek. Umieść wkrętak w rowku i przesuń wał zgodnie z kierunkiem obrotów, aż do wyczuwalnego usunięcia blokady.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@czterypalcewnatalce no właśnie też google odpaliłem I błądzę. Rozumiem że to zazwyczaj przy tym całym sterowaniu powinno być? Akurat u mnie w łazience w szafie ukryte. Przy zaworze i licznikach nic takiego nie widzę więc glupieje
  • Odpowiedz
@junx myślę że to się rozkręci jeśli instalacja podłogowa się nie zapowietrzyła, choć trochę dziwne e rtl zamontowany masz na zasileniu a sondę na powrocie… może on jest uszkodzony? Zdejmij na chwilę głowice i zobacz czy ciepło zacznie iść na górną belkę
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
choć trochę dziwne e rtl zamontowany masz na zasileniu a sondę na powrocie… może on jest uszkodzony? Zdejmij na chwilę głowice i zobacz czy ciepło zacznie iść na górną belkę

@rajman: Dzięki za pomoc, tak to było to. WD40, trochę obstukane i trzpień zaczął współpracować. Jeszcze raz bardzo dziękuję.
  • Odpowiedz