Wpis z mikrobloga

Czy ktoś mi może wytłumaczyć na czym polega nienawiść do InPostu, w szczególności na polskiej lewicy?
Brzoska jest największym płatnikiem podatków w całej branży delivery a z jakim lewicowcem bym nie gadał to na hasło "inpost" odpala się rage mode "zniszczyć zniszczyć zniszczyć".

Nie o to chodzi żeby przedsiębiorcy płacili podatki? A więc o co?
#lewica #polityka #pytaniedoeksperta
thorgoth - Czy ktoś mi może wytłumaczyć na czym polega nienawiść do InPostu, w szczeg...

źródło: GZS2zyAWgAAT3Br

Pobierz
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@thorgoth:

Krąży narracja że cały powstał na ostrej eksploatacji proletariuszy na minimalnej i różnych g---o umowach,.

A to że padł na kilka lat i tysiące pracowników dostało swoją kasę dopiero po kilku latach to fakt.

Przez to podpadł Razemom i innym, zapewne o to chodzi.
  • Odpowiedz
  • 83
A na czym polega twoja nienawiść do Konfederacji?

@grim_fandango: mam bardzo sceptyczny stosunek do fanatyków z gwoździem w głowie. No i wierze w teorie podkowy, konfiarze i razemki są do siebie bardziej podobni niż im się wydaje
  • Odpowiedz
  • 1
@grim_fandango: widziałem wczoraj ten obrazek, imigrant z afryki wrzucał na X.

Tak, ludzie którzy fantazjują o batożeniu gejów są fanatykami, bez wzgledu gdzie aktualnie jest okno overtona
  • Odpowiedz
Czy ktoś mi może wytłumaczyć na czym polega nienawiść do InPostu, w szczególności na polskiej lewicy?

@thorgoth: Nienawiść. xD Coraz zabawniejsi są ci obrońcy milionerów.

Nie no. Żarcik taki. Przecież paczkomaty nie mają wad. Wcale się nie zdarza, że stawiane są w miejscach zupełnie do tego nieprzystosowanych. Dostawczak inpostu blokuje chodnik? Rozjeżdża trawnik? On tu tylko na
  • Odpowiedz
Brzoska jest największym płatnikiem podatków w całej branży delivery a z jakim lewicowcem bym nie gadał to na hasło "inpost" odpala się rage mode "zniszczyć zniszczyć zniszczyć".

@thorgoth: Brzoska to komuś NIE podpadł?

- podpadł aktywistom miejskim za defekowanie paczkomatami wszędzie,
- podpadł wielbicielom classic white arkiteciur tym
  • Odpowiedz
No i wierze w teorie podkowy, konfiarze i razemki są do siebie bardziej podobni niż im się wydaje

@thorgoth: Jako wieczny wolnościowiec (nie Konfiarz) podpisuje się dwoma rękami pod tym stwierdzeniem. To są jedyne partie ideowe w sejmie i o ile poglądy mają totalnie odmienne to sposób działania i narracji mają bardzo podobny. Nie dziwne, że wojują ze sobą na wykopie.
  • Odpowiedz
Coraz zabawniejsi są ci obrońcy milionerów.

@ZygmnuntIgthorn: milionerzy to też ludzie, a w przypadku Brzoski to nie kapitał zbudowany na obracaniu kapitałem tylko na pracy i pomyśle. Zabawne jest bronienie kogoś kto stworzył w Polsce tysiące miejsc pracy?

W ogóle dożywotnia beka z ludzi którzy czepiają się o obronę miliarderów/milionerów przez ludzi na średniej krajowej, jak będą Ci gwałcić siostrę to też jej nie będziesz bronił, bo może zaspokajać kilku dziennie,
  • Odpowiedz
  • 0
Nie dziwne, że wojują ze sobą na wykopie.

@malani: czy ja wiem? Ja tych wojen nie widze, może to się dzieje na tagach których nie obserwuje. Wogóle razemki są na wykopie mocno niedoreprezentowane
  • Odpowiedz
@thorgoth: marsz w obronie paczkomatów to będzie pierwszy marsz na jaki pójdę w życiu xd mam tylko nadzieję, że zrobią go jakoś latem za rok, a nie teraz na pizgawice w śniegu niedługo
  • Odpowiedz
@thorgoth może chodzić o prywatyzację zysków i upublicznianie strat. Czyli zysk z paczkomatu do kieszeni ale odbudowa trawnika, zapadnietego chodnika itd to już niech sobie mieszkańcy sami zapłacą. Czyli nie trzeba np wstawiać ich tam gdzie nie ma możliwości dojazdu bez niszczenia istniejącej infrastruktury.
  • Odpowiedz
jak będą Ci gwałcić siostrę to też jej nie będziesz bronił, bo może zaspokajać kilku dziennie, a Ty nie ruchałeś od dwóch miesięcy?

@malinq: Spokojnie Rafał, bo Ci żyłka pęknie.

nikt prócz Ciebie nie napisał, żeby robili co chcą. Walczysz z wymyślonymi przez siebie argumentami. Dobrze się czujesz?

@malinq: OP generalnie niewiele napisał. Zupełnie zignorował zarzuty stawiane inpostowi i spytał skąd ta nienawiść do świętej, polskiej firmy. NIENAWIŚĆ!
  • Odpowiedz
  • 0
Zupełnie zignorował zarzuty stawiane inpostowi i spytał skąd ta nienawiść do świętej, polskiej firmy

@ZygmnuntIgthorn: OP nie spotkał się z sensownymi zarzutami więc nie bardzo miał co ignorować. No ale dobrze, be my guest
- warunki pracy w inpoście są relatywnie dobre a w każdym razie nie gorsze niż w firmach których lewica nie atakuje. Zaryzykuje twierdzenie że lepiej pracować na UOP u Brzoski niż na śmieciówce w redakcji Krytyki Politycznej u Sierakowskiego
  • Odpowiedz