Wpis z mikrobloga

@Serendipity_ woda się dostała do sklejki. IMO to przede wszystkim powinno się zabezpieczyć żeby więcej wody się nie dostało bo może być gorzej.
U mnie ostatnio też się tak zrobiło to silikonem bezbarwnym zakleilem ale to było w mało widocznym miejscu.
  • Odpowiedz
@Serendipity_: Ja kiedyś na wynajmowanym mieszkaniu zalałem szafkę i tak mi właśnie płyta spuchła.
Trochę zabawy było, bo tapeciakiem wycinałem spuchnięte wióry.
<GŁOS WALASZKA> ostrożnie nożykiem żeby okleiny nie uszkodzić </GŁOS WALASZKA>
A potem na brzegach posmarowałem Distalem dwuskładnikowym i na noc ściski zapiąłem.
Wyszło tak na mocną tróję z plusem, ale nikt się nie pokapował bo trzeba się było przyglądać żeby zobaczyć że fornir trochę pofalował.
  • Odpowiedz
  • 0
@Serendipity_ wydaje mi się że zwykłym sciskiem będzie ciężko to ścisnąć tak żeby było idealnie płasko, tu to by chyba trzeba było wsadzić w imadło

możesz próbować tak jak @wladyslaw-konstantynowicz xD

A jak chcesz żeby było dobrze to tak https://youtu.be/nfNj_GuaqBA

A najlepiej byłoby wymienić całe drzwiczki, bo jak dobrze widzę to narożnik drzwiczek pod blatem. Jeśli to jakieś gotowe meble to może się da jeszcze dokupić
  • Odpowiedz
  • 0
zwykłym sciskiem będzie ciężko to ścisnąć tak żeby było idealnie płasko

@0caffe: znaczy no pod zaciski z dwoch stron jakies kawalki deski zeby, bo gołym sciskiem to by sie dziury porobily
  • Odpowiedz
  • 0
@Serendipity_ wiem że przez jakieś deski, miałem na myśli siłę z jaką to trzeba ścisnąć, jak płyta wiórowa spuchnie to nie za bardzo chce wrócić do pierwotnego kształtu
  • Odpowiedz
woda się dostała do sklejki.

@potatolot: jaka sklejka, to zwykła płyta wiórowa w okleinie jest.

@Serendipity_ niczym tego już nie naprawisz, możesz się bawić w ściski i klejenie, ale to jest głaskanie gówna, żeby ładniej wyglądało, zwyczajnie tego nie ściśniesz tak, żeby się zeszło na równo, nie środkami, których tu możesz użyć.
Zmierz tą formatkę, idź do najbliższej castoramy/lerła albo jakiejś stolarni usługowej, zamów nową, jak dobrze trafisz, to
  • Odpowiedz