Wpis z mikrobloga

@10kobla Ale to chyba da się normalnie ogarnąć w necie za 50zł (ksiegiwieczyste.pl), sam kiedyś potrzebowałem tylko trzeba znać lokalizacje działki, ale to znowu można sobie ogarnąć w geoportalu za darmo
  • Odpowiedz
@10kobla: dobrze że wyroki NSA w sprawie KW są na naszą korzyść i nawet mimo ich ludzie nagłaśniają jeszcze to że wydział geodezji czy tam geoportal dalej je ukrywają aby dawać zarobić innym
  • Odpowiedz
@10kobla: „numer księgi wieczystej jest daną dotyczącą gruntu, nie charakteryzuje osoby, ale charakteryzuje grunt. Jest to informacja jawna. Mówi o tym art. 20 ust. 1 i 24 ustęp 2 prawa geodezyjnego i kartograficznego. I sama księga ze swej natury jest rejestrem jawnym”.

Z drugiej strony jakie mamy sądy w Polsce, każdy wie. Dodatkowo nie ma prawa precedesu, czyli nawet w tej samej, a wręcz identycznej sprawie, mogą zapaść dwa zupełnie sprzeczne
  • Odpowiedz
  • 1
@lechiffre_777: RODO jest dziwne. Chyba, że on nazywa dane wrażliwe zamiennie z danymi osobowymi. Bo z tego co wiem, to dane wrażliwe dotyczą np. orientacji. Dlatego właśnie zastanawiałem się o co mu chodzi z danymi wrażliwymi. Bo temat danych osobowych to inna sprawa.
  • Odpowiedz
@10kobla: przede wszystkim polskie prawo pozostawia wiele do interpretacji pod wieloma względami, ale jak już wspomniałem. To, że kogoś pozwiesz, nie oznacza, że wygrasz. Budda ma kasę i może pozwolić sobie na wyłożenie pewnej kwoty na zaplecze prawne i pozwy, aby zastraszyć hejterów i cała resztę dzieciaków z gimnazjum. Może być świadomy, że nie będzie w stanie wygrać ale zrobi to, aby zniszczyć innym psychikę, ciągać ich po sądach etc.
lechiffre_777 - @10kobla: przede wszystkim polskie prawo pozostawia wiele do interpre...

źródło: 1000072876

Pobierz
  • Odpowiedz