Wpis z mikrobloga

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/bmw-seria-2-218im-pakietsalon-polskai-wlascicielvckameravat23-ID6GK6wr.html
Mam na celowniku ten samochod. Dość swierzy, dwulatek z 26k przebiegu. Dostałem informacje, ze jedne drzwi były kolorowane oraz wymieniany błotnik. Niby nic powaznego ale jednak jest troche niepewność. Warto w takim przypadku zamawiać eksperta z np. autotesto do oględzin samochodu?
#motoryzacja #autotesto
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kubarg: prawie zawsze warto. A szczególnie jak sam masz mało pojęcia i/lub nie możesz podjechać na oględziny osobiście.

BTW, na prawdę chcesz się pakować w przednionapędowe, trzycylindrowe BMW, które po 26kkm wygląda już miejscami na zużyte, a to wszystko za jedyne 130k?
  • Odpowiedz
  • 1
Wiecie, ja nie jestem zadnym geekiem samochodów. Dostałem wiele opinii, że ten silnik trzy cylindrowy brzmi jak kosiarka, gorsza kultura pracy. Byłem na jezdzie testowej tym 218i i w sumie nie miałem odczucia, że praca tego silnika jest dla mnie słaba.
Ogólnie to waham sie między tym 218i a Audi A3 w wersji 8Y. Mimo to, że A3 ma już normalnie cztery cylindry to samą jazdą i wykończeniem tego samochodu byłem mega
  • Odpowiedz
@kubarg: jeżeli było naprawiane w aso, a pewnie było to raczej luz. Poproś o fotki sprzedawce lub aso. W aso ci powiedzą dokładnie co tam było robione. Włąściciel też na pewno powinien udostępnić fv do wglądu. Samej kwoty naprawy też się nie wystrasz, na przykład to co na załączonym zdjęciu kosztowało 30k xD

Co do samego auta to nie komentuję jak inni, w końcu ludzie mają różne gusta i różne
trololo55 - @kubarg: jeżeli było naprawiane w aso, a pewnie było to raczej luz. Popro...

źródło: Capture

Pobierz
  • Odpowiedz
@kubarg: oczywiście. Spasowanie zderzaka z błotnikiem bardzo słabo. To było w ASO robione? Nigdy bym czegoś takiego nie odebrał. Czarny kolor, dziwne światło dużo na zdjęciach można ukryć.
  • Odpowiedz
@kubarg: moim zdaniem omijać szerokim łukiem. Mi przy usłudze Gold nie dość że ustalili termin na za tydzień to jeszcze zwrot pieniędzy który dostałem był pomniejszony o 250 zł chociaż tak ładnie na stronie jest napisane że zwracają całość
  • Odpowiedz