Wpis z mikrobloga

Gdzie szukać roboty w IT nie mając komercyjnego expa? Nie mówie o progrmiście 15k, ale o byciu najprostszym systemowcem nawet (jednakowoż chcialbym byc grafikiem bardziej niz typowym kąnkuterowcem).Od ponad 2 miesiecy szukam i to bezskutecznie, a wysłałem na prawie wszystko co było w okolicy. Szukałem do tej pory na agregatorach ofert pracy pokroju pracuj.pl i podobne.
#it #informatyka #pracbaza #pytaniedoeksperta #programista15k
synbozy777 - Gdzie szukać roboty w IT nie mając komercyjnego expa? Nie mówie o progrm...

źródło: memes-memes-funny-dank-memes-relatable-memes-are-ya-hired-son-no-unemployment-linkedin-resumes

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@synbozy777: nofluff, linkedin, pracuj, solidjobs

jak nie masz expa, to szukaj czegos mega banalnego, pokroju helpdesk. aczkolwiek z tego co wiem to i tam jest ciezko sie teraz dostac, bo jest mnostwo ludzi na jedno stanowisko
  • Odpowiedz
@synbozy777 tester gier przyjmie takich jak ty z otwartymi ramionami. Ewentualnie helpdesk ale osobiście odradzam- męczące i ludzie do debile niepotrafiący nawet być wdzięczni za rozwiązanie ich problemu
  • Odpowiedz
@synbozy777: misiu, patologia rynku IT sprawiła że obecnie bez expa to nigdzie roboty nie dostaniesz
Ludzie są skłonni iść na BEZPLATNE 3-4 miesięczne staże byleby mieć wpis do CV bo się nasłuchali o eldorado. Sporo osób na entry level też ściemnia w CV i dopisuje sobie jakieś fikcyjne zatrudnienie bo sytuacja ich do tego zmusza.
Ogólnie CV driven developement stworzył wi l patologii bo obecnie nie ma znaczenia kim jesteś
  • Odpowiedz
@synbozy777: szukaj tam gdzie ogłaszają się Janusze, czyli przede wszystkim olx-y, facebooki i inne darmowe portale ogłoszeń.
Oczywiście bierz pod uwagę większą ilość scamów, ale z drugiej strony na takim pracuj masz ogłoszenia, gdzie CVki nie są nawet otwierane po miesiącu, a ogłoszenia dalej sobie wiszą.
  • Odpowiedz