Aktywne Wpisy

Czarny_Wilk +88
#kiszak
Obejrzałem na razie pół godziny streama, mam już dwie strony tekstu.
Kiszak jeszcze nie zaczął omawiać mojego tekstu.
Obejrzałem na razie pół godziny streama, mam już dwie strony tekstu.
Kiszak jeszcze nie zaczął omawiać mojego tekstu.
Loginieistnieje +55
Jprdl muszę o tym napisać bo się udusze. Tydzień temu w biurze pojawiła się nowa różowa, przeciętna z wyglądu, ale bardzo miła. Kilka razy zagadała czy bym jej nie podwiózł na chatę(jakoś półtorej kilometra) po pracy, ale miałem umówione zajęcia po drugiej stronie miasta więc odmawiałem. Dziś się zgodziłem... Ledwo wyjechaliśmy z parkingu a ta już sama z siebie zaczęła ssać, nigdy nie miałem tak dobrze wypucowanego berła, połknęła i jeszcze się

ChromeOS jakiś ?
Obecnie win 10 dziąła na nim średnio, ma takie chwilowe lagi, zmrożenia, chyba CPU nie wyrabia.
#komputery #os #asus #windows #linux #tablet
A jak się xubuntu z dotykiem sprawuje? chciałbym nie musieć do niego klawiatury podłączać. Coś użytecznego dla domu/dziecka chciałbym z tego zrobić. Albo tacie dam jako tablet do neta ... tylko na boga nie windows
Na dzień dzisiejszy jeżeli chodzi o UI, to do działania z ekranową klawiaturą bliżej GNOME niż Plasmie.
Przy Plasmie nadziałem się na babol, że wysuwanie klawiatury w pewnych przypadkach potrafi zglitchować np. uruchamiacz programu (z Windows Menu Start). Dzieje się tak jak klawiatura ekranowa musi zająć miejsce na pierwszym planie i poprzesuwać inne programy.
Najgorzej jest z oknami/interfejsami zmaksymalizowanymi lub
Eksperymentalnie możesz zobaczyć postmarketOS. Są buldy dla x86/x86_64. Nie wiem jaką bazę sterowników ma (może tablet Wacom będzie obsługiwany z kopa).
Soft jest nakierowany też na starsze smartfony, więc może też będzie skrojony pod takie zastosowanie (typu brak wsparcia dla sprzętu niewystępującego w urządzeniach przenośnych).
Jest tam Posh korzystajacy z stacku GNOME, jest Plasma Mobile i jest jeszcze parę innych interfejsów.
https://fydeos.io/help/manual/customize-settings/use-tablets/use-your-fydeos-device-as-a-tablet/