Wpis z mikrobloga

mysle czy sobie nie kupic 50 akcji orlenu żeby mieć te zniżki na orlenie, brzmi calkiem spoko to, i tak sie jezdzi, tankuje i czasem sie kupi hotdoga czy kawke - w dlugim okresie to brzmi jakby samym tym miały się zwrócić te akcje, nie wspominajac ze dywidendy beda xd

#gielda
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Akke: wiesz, ze za ta kasę mógłbyś kupić normalna spółkę, albo sp500 które ci w 5 lat zrobi 100% albo i więcej (przy spółce) + dywidendy xD
  • Odpowiedz
@Akke: No ja planuje otworzyć rachunek maklerski w pko banku polskim i zainwestować budżet w wys tys zł po stówie na każdą polską firme, bo chce wspierać nasza gospodarke ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Akke: pewny zysk na orlenie który własne o-----l 23% w dol, wiesz ze jak będziesz w p---e w akcjach 23% i dostaniesz dywidendę 7% to nie jesteś 7% na plus ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@JasnyBanan: no to to swoja droga, i tak inwestuje głównie na GPW jeśli chodzi o pojedyncze spółki, orlenu kupowac nie planowałem, ale no biorąc pod uwagi te żniżki zastanawiam się czy jednak nie warto trzymać tych 50 akcji xD
  • Odpowiedz
@Akke: można, sam tak zrobiłem. Miej na uwadze, ze jest limit bodaj 9 zł na miesiąc na te zniżki. No i od zakupu akcji musisz odczekać pełen miesiąc kalendarzowy, zanim zacznie to działać. Dodam, że włączenie zniżki w aplikacji to też niezła jazda (mają bug-a, którego nie poprawili od dłuższego czasu i trzeba "hakować", ale na infolinii powiedzą jak).
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Blizz4rd: well, 50 akcji orlenu to moze i mam, ale w XTB wiec bez tego ich programu niestety, chociaż no i tak nie można tego łączyć z faktura wiec ostatecznie tak se to wychodzi :P

rachunek to zeby korzystac z tego programu to chyba najbardziej sie oplaca w bossa i chyba alior jeszcze to ma?
  • Odpowiedz
@Akke: faktycznie "Orlen w Portfelu" + FVAT to dużo kombinowania.
"Płatność" przy dystrybutorze przez aplikację też odpada i trzeba chodzić do kasy po te 10% czy wystarczy karta podpięta w aplikacji i automatycznie wrzuca zniżkę 10%?
  • Odpowiedz