Wpis z mikrobloga

Gdzie można znaleźć jakieś informacje za ile ludzie wybudowali jaki dom? Ktoś mi wcześniej polecał Youtube, ale to słaby pomysł, trzeba się przedzierać przez filmik 40 minutowy, potem szukać innego na którym ktoś powiedział jaki projekt został wykorzystany, a na koniec i tak wychodzi, że to było 10 lat temu :D

Chciałbym sobie zobaczyć za ile co mogę wybudować, jeżeli mam już działkę.

#budowadomu #projektydomow #budujzwykopem
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Testuje_Toster: https://wykop.pl/wpis/77187765/ile-naprawde-kosztuje-budowa-domu-w-2024-roku-budu
Rok temu wrzucal też excela gdzie ludzie wrzucali informacje o kosztach swoich domów
@chafer +15
Ile NAPRAWDĘ kosztuje budowa domu w 2024 roku? #budujzchaferem

Konkret:
Koszt budowy do stanu deweloperskiego (dom z elewacją, ogrzewaniem, tynkami, wylewkami, ale bez wykończenia) wynosi od 4000 zł do 6000 zł za m2.
Oznacza to, że dom o pow. 150 m2 będzie kosztował ok. 600 - 900 tys. złotych.

Wiem
  • Odpowiedz
@Testuje_Toster ja wlasnie jestem w trakcie odbioru budynku. 63m2 zbudowane samodzielnie bez fachowcow i majstrów wyszlo 180k zl pod klucz. Moj domek nie ma startu do tego jaki ma programista na budowie ale zawsze to daje jakiś punkt odniesienia.
Jesli chcesz brać fachowców na budowe to myślę ze 5k zl za m2 to minimum
kucma19 - @Testuje_Toster ja wlasnie jestem w trakcie odbioru budynku. 63m2 zbudowane...
  • Odpowiedz
@Testuje_Toster: no tak ale wszystko robisz sam. wszystko to znaczy bez elektryka, hydraulika, murarza, dekarza itd. te 180k to tak naprawdę koszt materiałów. Jeśli nie zarabiasz nie wiadomo jak dużo to oplaca sie samemu
  • Odpowiedz