Wpis z mikrobloga

Dopiero teraz oglądam powtórkę. Czemu Ibisz nie dał kary mistrzom za pasywność w licytacji przy muzyce klasycznej? Nic nie dali do puli. D-----------y im 5000 kary i by się skończyło rumakowanie. Skandal

#awanturaokase
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Brameczka26: przecież nic nie krzyknęli, wycięli to wszystko? Nawet w postprodukcji nie pokazywało, że cokolwiek dołożyli do puli i tylko czekałem aż Ibisz im d-----e z 10 tysi. kary a on tylko mówi: co nie weszliście? - no nie weszliśmy i koniec, WTF?
  • Odpowiedz
@eleganckichlopak: Tak jak napisał @Pucha12, niebiescy za słabo zalicytowali. Nawet gdyby mistrzowie przebili, to nie straciliby dużo więcej i w tamtej sytuacji nic by to nie zmieniło. Kara za brak licytacji nigdy nie była obligatoryjna. To było ich pierwsze niezalicytowanie, a dodatkowo dobrze się wytłumaczyli, gdy Ibisz zapytał, dlaczego odpuścili. Gdyby się to powtarzało, to pewnie by dostali karę.
  • Odpowiedz
@martinez102: no offence, ale nie uwierzę póki nie dasz mi odcinka z adnotacją czasową. Wtedy obejrzę cały odcinek który mi dałeś tylko po to aby Ci przyznać rację lub pocisnąć. A na serio-serio, zbyt wiele razy widziałem w internecie sytuację w internecie, gdy ludziom wydawały się różne rzeczy. W takiej sytuacji wjeżdża białko.

ZAWSZE jak oglądałem AoK, to pierwszy pasywny ruch, nawet jeśli był to ewidentny tzw. "dik move" (ch^^owy
  • Odpowiedz
@ger47: nie wierzę, widziałem te odcinki i Ibisz co program mówił coś a'la "póki co bez kary, ale następnym razem będzie kara za pasywność podczas dyskusji". A nawet jeśli się zdarzyło, to na pewno nie była to "co druga sytuacja". SAM KRZYSZTOF IBISZ w 1:05-1:11 mówi że DOPIERO ZA DRUGI PAS jest kara. Nie za pierwszy. Wiele drużyn korzystało z tego prawa, by raz odpuścić sobie licytację.

Z komentarzy: "dokładnie
  • Odpowiedz
ale o czym Wy mówicie. Zawsze w Awanturze o Kasę było tak, że kara za pasywność była dopiero przy drugiej sytuacji. Za 1 zawsze było ostrzeżenie.

@MajorKusiol: Z tego co pamiętam, to było różnie i zależało od sytuacji.
  • Odpowiedz
@Wykopaliskasz: no ja nie będę się upierał, że tak było w każdym odcinku (bo zdarzało się łamanie swoich zasad, ale nie było ono nagminne), ale w zdecydowanej większości Ibisz robił tak, jak mówię od początku.
  • Odpowiedz