@Metylo: oho, symetrysci porównują fure którą można ale nie trzeba mieć do mieszkania. Może niech sami sie z mieszkan wyprowadzą i zamieszkają w samochodach?
tymczasem instalacje fotowoltaiczne off grid i domowe oczyszczalnie:
istnieją
@ZdeformowanyKreciRyj: to teraz idź się doucz i popatrz w warunki techniczne, że w/w instalacji nie możesz sobie po prostu postawić gdzie Ci się żywnie podoba (⌒(oo)⌒) co więcej, są gminy, które zabraniają budowy przydomowych oczyszczalni ścieków
To teraz tylko wystarczy każdemu z 38 mln osób wybudować domek z ogródkiem i działką 2000m, postawić panele a w piwnicy zestaw akumulatorów. A tą całą wodę do oczyszczania to sobie skombinują jak Fremeni na Diunie. Drogi i całą resztę to dobra ciotka z Ameryki w paczce przyśle.
A na koniec Żydzi muszą odpalić swoje jonowe działa i zmienić pogodę żeby
@Metylo airbnb było spoko do momentu gdy faktycznie spełniało swoje role. Wyjeżdżasz ze swojego mieszkania na tydzień i komuś udostępniasz za hajs bo i tak nie używasz.
Dzisiaj mam sytuację gdy obok mojego bloku stawiają jakiś aparthotel z pseudomieszkaniami po 20 metrów żeby sobie to kupić i najmowac pod airbnb xD specjalnie stawiają bloki pod tą konkretną usługę i niszczą tkankę miejską xD
powinna być osobna państwowa jednostka do obijania bejsbolem mordy ludziom którzy uważają, że mieszkanie to takie samo dobro jak paczka czipsów, książka albo samochód
@Morf: nie myślałeś by zrobić sobie przerwę? Dawno nie widziałem tak gniewnego wpisu i to jeszcze tyle plusów zdobyło, co z Wami?
@Tommy__ IMO jeszcze hotele tego typu to spoko opcja, tzw condohotele jako osobne budynki mogą mieć miejsce bo gdzieś np turyści muszą mieszkać. Problem jest z airbnb gdzie kupują inwestorzy mieszkanie w bloku gdzie ludzie mieszkają i masz imprezy non stop
@ButtHurtAlert z mieszkaniem w bloku jest też ten problem że często nie ma jaśnie określonych dróg ewakuacji itp. Owszem jak u mnie w bloku by coś się paliło czy coś to wiem gdzie uciec, bo tu mieszkam od dawna ale czasem hindus z uber eats nie ogarnia którędy ma dojść do mojego mieszkania.
Jak jestem w hotelu to zawsze w pokoju jest mapa w którą stronę uciekać i wszędzie są zielone
@Tommy__: mam takie g---o w bloku to jest zupelna patola. Co 3 dni mieszka tam kto inny, kręcą się po klatce jakieś losowe nawalone typy, impreza 24/7. Generalnie jedno wielkie g---o. Koleś tylko przyjeżdża ogarnąć zgliszcza i ma wszystko serdecznie w dupie. W hotelu są kamery, obsługa panującą nad sytuacją przystosowany układ a w bloku nie masz nic z tych rzeczy.
@nilmerg: ja tam się nie dziwię że ludziom puszczają nerwy, przez garstkę byznesmenów-cwaniaków reszta wypruwa sobie flaki by zaznać luksusu niespania pod mostem a władza jeszcze robi im laskę z połykiem. Gdyby zaczęto wieszać ich na latarniach to może bym nie dołączył, ale sznura chętnie bym użyczył.
@Ethernit: kto chce ten zawsze znajdzie usprawiedliwienie dla swojej nienawiści wobec innych ludzi, a z cytowanego przeze mnie fragmentu jasno wynika, że nie kierował on jej tylko wobec deweloperów czy władzy. Nie zmieni on tym wpisem niczyjego zdania, nie zmieni też decyzji rządu, jedynie dokłada cegiełkę do toksyczności która coraz bardziej przenika ten portal.
Kuzyn:
#nieruchomosci #polityka
źródło: temp_file5581809824731359049
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@Morf: tymczasem instalacje fotowoltaiczne off grid i domowe oczyszczalnie:
@ZdeformowanyKreciRyj: to teraz idź się doucz i popatrz w warunki techniczne, że w/w instalacji nie możesz sobie po prostu postawić gdzie Ci się żywnie podoba (⌒(oo)⌒) co więcej, są gminy, które zabraniają budowy przydomowych oczyszczalni ścieków
To teraz tylko wystarczy każdemu z 38 mln osób wybudować domek z ogródkiem i działką 2000m, postawić panele a w piwnicy zestaw akumulatorów. A tą całą wodę do oczyszczania to sobie skombinują jak Fremeni na Diunie. Drogi i całą resztę to dobra ciotka z Ameryki w paczce przyśle.
A na koniec Żydzi muszą odpalić swoje jonowe działa i zmienić pogodę żeby
Dzisiaj mam sytuację gdy obok mojego bloku stawiają jakiś aparthotel z pseudomieszkaniami po 20 metrów żeby sobie to kupić i najmowac pod airbnb xD specjalnie stawiają bloki pod tą konkretną usługę i niszczą tkankę miejską xD
Tak samo było z uberem. Jak wszedł do
Komentarz usunięty przez autora
@Morf: nie myślałeś by zrobić sobie przerwę? Dawno nie widziałem tak gniewnego wpisu i to jeszcze tyle plusów zdobyło, co z Wami?
źródło: stop-it-help-meme
PobierzProblem jest z airbnb gdzie kupują inwestorzy mieszkanie w bloku gdzie ludzie mieszkają i masz imprezy non stop
Jak jestem w hotelu to zawsze w pokoju jest mapa w którą stronę uciekać i wszędzie są zielone