Wpis z mikrobloga

#tatacontent

Hello
Pierwszy wpis na tagu jako, że pod koniec stycznia rodzi mi się syn:)
Na szczęście moja Żona nie dostala (jeszcze? XD) pieluszkowego zapalenia mózgu więc do tematu podchodzimy na luzie.

Jako że jednak wypadałoby się jakoś choć trochę "przygotowac" do tego projektu to chciałbym przeczytać najlepiej jakaś ciekawa książkę.
Od filmów na YT i tych wszystkich internetowych porad to chce mi się rzygac bo odnoszę wrażenie że sami nawiedzeni ludzie Tworzą ten content

Może jest na rynku jakaś fajna książka, którą warto żeby przyszły tata ale może i mama przeczytali?:)
Chociaż szukam czegoś bardziej dla siebie.
Ale jak macie coś dla mam to też poproszę.

#rodzicielstwo #dziecko #tata
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jedmar: Książki od Adele Faber, Elaine Mazlish, jak mówić żeby dzieci słuchały itp

Co do różowej nie przyzwyczajaj się - połóg tj pierwsze tygodnie (w sumie miesiące) po porodzie to największe k------o i nie ma na to mocnych. Trzeba przetrwać po prostu

Nie dajcie się zwariować z zakupami, na start potrzebujecie w zasadzie łóżeczko, może jakiś przewijak i tyle. Game changerem u nas było łóżeczko na kółkach, Chicco baby hug
  • Odpowiedz
@jedmar jedyna prawilna książka to Mamy dla mamy. Są 2 tomy, o ciąży i o początkach macierzyństwa. Jedyna co pisze o połogu, depresji poporodowej u matek i ojców (!), o pierwszym roku życia. Fajne artykuły, odnośniki do innych źródeł, napisane w PL, aktualne akty prawne co do urlopów i praw rodzica
  • Odpowiedz
@jedmar: Heidi murkoff, w oczekiwaniu na dziecko
Tam są specjalne ramki dla tatusiów nawet
Potem są książki na 1, 2 i 3 rok życia dziecka. Też w konwencji z ramkami
  • Odpowiedz
@jedmar: "Wczesna interwencja terapeutyczna. Stymulacja rozwoju dziecka. Od noworodka do 6-go roku życia" bardzo dobra książka, napisana rzetelnie i bez p---------a dzieciątko, stópki, tylko jak o człowieku.
  • Odpowiedz