Wpis z mikrobloga

Chwile to trwało, ale mam już działający ebuild dla WolfMAME dla #gentoo #linux. Wkrótce zrobie jeszcze GroovyMAME dla osób budujących automaty z ekranami CRT oraz dorzuce testy natywne dla #wayland (mój ebuild ma flage wayland ktora można włączać i wyłączać)
Dodatkowo buduje poprawnie wszystkie filtry bgfx.
Oglądać w 4k 60fps. Zgrywane gpu-screen-recorder.
@meczace_loginy a taki ebuild masz? ( ͡º ͜ʖ͡º) jakby co to niedługo wystawie overlaya z ebuildami roznych wersji MAME
#arcade #automaty #emulator
wujekadam - Chwile to trwało, ale mam już działający ebuild dla WolfMAME dla #gentoo ...
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@keep_it_real: tu sie w pełni zgadzam, i według mnie jest to najlepsza część, chociaż niektórzy twierdzą że Ultimate Mortal Kombat, ale jednak MK2 ma ten niesamowity klimat. W nowych mamy sadystycznie kreatywne fatale i ładną grafikę ale co MK2 z automatu, to MK2 z automatu.
  • Odpowiedz
  • 0
@sunkillmoon: To zalezy od backendu. Na X11 stuningowalem BGFX CRT do dwoch form i stworzylem dwa skrypty wolfbgfx i wolfbgfxcurva xD zeby szybko wywolywac z cmdline gry albo z kurvaturą albo bez. Pod Wayland używam png scanlines ale pracuje teraz nad pełnoekranowym bezelem ktory bedzie wyglądał jak ekran automatu + scanlines.
wujek_adam - @sunkillmoon: To zalezy od backendu. Na X11 stuningowalem BGFX CRT do dw...
  • Odpowiedz
  • 0
@sunkillmoon: chodzi mi o to zeby ebuild instalowal tez podobne efekty ale w "czystym" opengl bez bgfx wtedy to pojdzie pod wayland i bedzie mozna to przestawiac w menu, wiec bedzie mozna sobie wybrac backend i srodowisko graficzne bez wiekszego kombinowania+helper"first run" ktory skonfiguruje folder domowy zeby to dzialalo "out of the box" bo konfiguracja tego z pazura to mordęga. Chyba wogole zrobie forka WolfMAME zeby miec patche wolf i
  • Odpowiedz