Wpis z mikrobloga

@samotnytruecel: Ja mam fobię społeczną, bordera i zdałem prawko.Na początku bałem się jeździć autem ale później już się bardzo pewnie czułem na drodze. Nawet pracowałem przez jakiś czas jako dostawca pizzy co bardzo terapeutycznie działało na moje zaburzenia.
  • Odpowiedz
@samotnytruecel: Stwierdzone. Trzeba pracować nad sobą, a nie poddawać się chorobie. Czasem trzeba robić rzeczy które są dla nas bardzo niewygodne. Fobia społeczna już prawie całkowicie naprawiona przez pracę na delivery i sterydy jakby co.
  • Odpowiedz
@samotnytruecel: Ja mam fobie społeczna i mam prawko. Zrobiłem je w okresie kiedy chcialem coś zrobić ze swoim życiem któryś już raz, strach przed tym że już zawsze będę kupa gówna był silniejszy niż fobia, zmuszałem się chodzić na lekcje nawet jak rano wymiotowalem czy płakałem i jakoś mi sie udało. Miałem też wtedy nadzieję że z prawej jazdy znajdę jakąś pracę niewymagająca kontaktu z ludźmi.
  • Odpowiedz
@samotnytruecel: No teraz już jest znacznie lepiej. Jak będziesz sobie ciągle wmawiał, że nie dasz rady to tak będzie. Widzę właśnie, że masz takie podejście. Nie poddawaj się i walcz o swoje zdrowie psychiczne. Jeśli masz bordera to wiedz, że z wiekiem stan może się poprawić.
  • Odpowiedz
zaburzenia psychiczne nie są takie same dla każdego, wiesz o tym? poczytaj kiedyś jakiś podręcznik psychiatryczny, popatrz na kryteria diagnostyczne i które muszą zostać spełnione a które nie. zaburzenia też mają różne natężenie zależnie od osoby, różni ludzie sobie różnie radzą z zaburzeniem zależnie od charakteru / temperamentu / leczenia które podejmują / odpowiedzi na leczenie / własnych wysiłków / własnej tolerancji dla 'cierpienia'

aktualnie jedyne co robisz, to przypisujesz swoje porażki
  • Odpowiedz
@samotnytruecel: pisze o przypadku ogólnym a nie o niej. nie wiem co ona tam wyrabia nie znam jej, jak ma bordera to bym jej zachowanie rozpatrywał głównie przez pryzmat bordera. niechęć do leczenia to klasyka gatunku u nich, podobnie jak ciągoty do atencjonowania (chociaż z innych powodów niż w osobowości histrionicznej).
  • Odpowiedz
@samotnytruecel: Siedź dalej na toksycznych tagach na wykopie, określaj się jako przegryw a innych wyzywaj od normików to na pewno osiągniesz sukces i przezwyciężysz swoje słabości. Tak trzymaj!
  • Odpowiedz