Aktywne Wpisy

snorli12 +3
Załóżmy, że chce zaoszczędzić i nie zmieniać opon na letnie czego mogę się spodziewać jak w czerwcu, lipcu, wrześniu będzie 30+ stopni? #pytanie #pytaniedoeksperta #samochody #mechanikasamochodowa #polskiedrogi

źródło: temp_file4531146067996222059
Pobierz
unicorn_ +15
Totalnie zgłupiałam.. mam NVDA kupione z celem przyszłorocznej wycieczki do NY, ale teraz tak spada, ze zaczęłam wątpić czy nie robię sobie krzywdy trzymając. Sprzedać ? Jestem w dół 33%
#gielda
#gielda
Bilans się zgadza, więc nie ma ciśnienia na jakieś tam pozyskiwanie klientów. A jak wprowadzą 0% to ciśnienie będzie nawet mniejsze.
Tak więc beka 2% nie tylko podbiła ceny mieszkań, ale także podbiła koszty kredytu dla pozostałych.
#nieruchomosci
@LoremIpsum2137: Zupełnie serio to odbija się to w stronę deweloperuchów XD Beka podbiła marże w bankach, więc zmniejszyła dostępność kredytu, a więc na koniec zmniejszyła deweloperuchom ilość klientów komercyjnych. W ekonomii wszystko musi się w końcu zbalansować. Co z tego jak dla bekowiczów były zafiksowane marże - banki odbiły sobie na pozostałych klientach.
@pastibox: Jeszcze są frankowicze, ale z nimi akurat nie da się już nic zrobić. Wszystkie te elementy wpływają na finalną ofertę banków, tj. wysokie marże i dosyć jednak słabe oprocentowanie depozytów jak na takie stopy procentowe.
źródło: 1000005296
Pobierz@mickpl: tu chodzi tylko o utrzymanie wysokich stop % by można było zarabiać więcej na kredytach już udzielonych.