Aktywne Wpisy

R2D2_z_Sosnowca +410
Taka sytuacja. Od początku roku zmagałem się z ostrą rwą kulszową na którą naprawdę niewiele oprócz położenia się płasko na podłodze pomagało. Było to do tego stopnia upierdliwe, że gdy wyjeżdżałem w dalszą trasę to po kilku godzinach kręcenia fajerą musiałem wsuwać się jak wąż przez tył do mojego minivana i rozciągać by móc kontynuować jazdę. Gdy już byłem całkowicie pozbawiony nadziei wtedy pojawiła się ona. Gruba że swoim dyliżansem po babci.

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Piotrek7231 +95

źródło: GiPyhvJXUAA9SKr
PobierzOcena
- 1 47.8% (579)
- 2 14.5% (176)
- 3 8.1% (98)
- 4 4.6% (56)
- 5 25.0% (303)
źródło: temp_file8337960591273388210
PobierzCi którzy podjęli decyzję o wybuchu powstania mają krew na rękach, poświęcili miasto i jego mieszkańców w ramach błędnych decyzji politycznych.
@tonawegla: zwłaszcza że
- zrobili to wiedząc że jest ogromna szansa że się nie powiedzie, ale nie chcieli kolejny raz "odwoływać" mobilizacji bo bali się że ludziom się znudzi
- zrobili to pomimo braku zgody rządu na uchodźctwie
- postawili wszystko na jedną kartę licząc że ruskie się ugną a alianci w jakiś magiczny sposób
źródło: Screenshot 2024-10-05 121707
PobierzPytanie pierwsze: czy uważasz że nieuzbrojeni cywile i dzieci powinny walczyć przeciwko regularnej armii wyposażonej w czołgi i artylerie?
Biedni niemieccy żołnierze, nie mogli r------ć Warszawy bo polacy to zrobili ;/ a te niemieckie b---y które odkopywane są do dziś to pewnie pamiątki polaków po wakacjach w Niemczech ;/
Jak całą? Lewobrzezną "jedynie"
Chyba bardziej chodzi o instynkt samozachowawczy. Powstanie powinno trwać max kilka dni gdy już było pewne że nie ma szans powodzenia