@Wojtass19922 dobrze, że już sprzedałem. Btw ciekawe, jak się mają te ilości rozdzielone na pierwotny i wtórny (może być ciężko, bo developeruchy zaznaczają celowo złe kategorie).
@PokemonowyRambo: unitów z rynku pierwotnego będzie przybywać coraz więcej. Nawet u mnie w małym powiatowym zaczynają wskakiwać na OLX/otodom „apartamenty” kupione w obawie przed inflacją z 2022. Już nie wspomnę o totalnie odklejonych cenach za wynajem nowych kurników wyższych o ~50% niż z podobne metraże z rynku wtórnego
@Mordechaj_Podkowitz w Lublinie widać, że część cen spadła od stycznia i lutego. Widzę to po umowach przedwstępnych, które zawierane są dziś i były zwierane np. pół roku temu dla tej samej inwestycji.
@Mordechaj_Podkowitz mam podobnie, ale oni wiedzą, że my czekamy dlatego trzymają takie ceny lub nie wrzucają nowych ofert. Prawda jest taka, że dopóki nie będzie konkretnego podatku za trzecia i każda kolejna nieruchomość to nic się nie zmieni.
#nieruchomosci
źródło: 1000010031
PobierzBtw ciekawe, jak się mają te ilości rozdzielone na pierwotny i wtórny (może być ciężko, bo developeruchy zaznaczają celowo złe kategorie).