Wpis z mikrobloga

Mamy 2024 ... ktoś wie / słyszał o banku który oferuje API dla normalnego użytkownia?

Ot chce sobie zrobić automatyzację - skrypt wykrywa (sparsuje sobie strone / dostane maila), że muszę zapłacić X zł danej firmie i robi za mnie przelew.
Niestety nie ma opcji serii przelewów, bo co miesiąc ina kwota.

Ktoś coś wie? @ZespolmBanku patrze na was? Ogarnijcie to!

Taguje #programista15k (może to ogarną), ale #programista25k #programista30k #programista50k, #programista100k #programista200kg na bank już o tym wiedzą.

Ew. Nie bank, ale paypala nie chce (jak dobrze pamiętam to co zmienili i chcą dużo kasy) ale #fintech oczywiscie wchodzi w gre
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@zibizz1: no ale jak magicznie się mój bank dowiedzieć o wymaganiach klienta (dostaje mailowo informację, że zajęcia to 100 na miesiąc)?
Dostaje info, że mam zapłacić X za obiady dzieci. Ja dostaje, nie bank (w tym miesiącu to kwota A a w kolejnym to B)
Dostaje info, że mam ogarnąć płatności za zajęcia dodatkowe. Nie bank. I ponownie, w tym miesiącu ti kwota C a w kolejnym to D.

mBank
  • Odpowiedz
  • 0
@Hatespinner: nie no takiego podejścia to ja właśnie checę unikąć.
Poza tym, dostęp doi "API banku" rozwiązuje mi jeszcze klika innych problemów. No dobra, pomysłów.

Plus za obrazek, dokładnie chcę to zrobić - poświęcić miesiąc na ogarnięcie tygodnia. :) (uwielbiam ten obrazek)
  • Odpowiedz
@mccloud: Mi zajmuje zrobienie przelewu 30s, gdy np czekam w kolejce w sklepie. I tak do automatyzacji musisz miec odbiorce zdefiniowanego bez wymaganej autoryzacji najlepiej bo najszybciej. Wchodzisz gdzie trzeba w telefonie w 10s, zmieniasz tytułem na i kwote 15s i robisz przelew, gotowe.

Takich zmiennych regularnie mam bardzo mało, a np w księgowości mam API zintegorwane. Klikam w OPŁAĆ. loguje się menadżerem haseł skrótem klawiszy. Klikam zatwierdz, w telefonie
  • Odpowiedz
@WyjmijKija: no potwierdzam że działa, miałem z infaktem połączone. ale wymuszają łączenie konta od nowa po bodajże 3 miesiącach więc tym p----------m bo jestem za leniwy xd szlag mnie trafiał
  • Odpowiedz