Aktywne Wpisy
cyganztorunia +122
#p0lka #logikarozowychpaskow #tinder #krakow #przypadkowymurzyn
Kolejna która modliła się o "nie Polaka" i wymodliła. Ona też z IT, robi screena, screena - bo inaczej nie umie. Interpunkcje szanuje jak ten typ ją. Umawia się z obcymi kulturami i myśli o ślubnym kobiercu nad Gangesem. Dziękujemy za ostrzeżenie ale to pani chyba podziękujemy. Jak mówię że już hindusi wybierają wam kobiety i
Kolejna która modliła się o "nie Polaka" i wymodliła. Ona też z IT, robi screena, screena - bo inaczej nie umie. Interpunkcje szanuje jak ten typ ją. Umawia się z obcymi kulturami i myśli o ślubnym kobiercu nad Gangesem. Dziękujemy za ostrzeżenie ale to pani chyba podziękujemy. Jak mówię że już hindusi wybierają wam kobiety i
Momento83 +124
Rozwiązałem umowę o prace za porozumieniem stron.
Jeśli w ten sposób się rozwiązuje umowę o prace, to zasiłek dla bezrobotnych dostaje się po upływie 3 miesięcy.
Po upływie 3 miesięcy od rozwiązania umowy o prace za porozumieniem stron Dostałem pismo z Urzędu pracy w dniu 06.07.2024 w którym Urząd Pracy orzeka: "przyznaje Panu prawo do zasiłku od dnia 06.07.2024 do dnia 30.09.2024 w wysokości 1662zł miesięcznie w okresie pierwszych 90 dni posiadania prawa do zasiłku, następnie 1305,20 zł miesięcznie w okresie kolejnych dni.
W/w kwota stanowi 100% podstawowej wysokości zasiłku dla bezrobotnych. Zasiłek ten podlegać będzie waloryzacji na zasadach określonych w ww. ustawie."
Następnie wczoraj dostałem pismo z dnia 03.10.2024 o tym ze Urząd Pracy orzeka: "utracie przez Pana prawa do zasiłku od dnia 01.10.2024"
W uzasadnieniu napisali tak
"Utrata prawa do zasiłku nastąpiła z powodu upływu maksymalnego okresu jego pobierania przez Pana"
W tym problem, że jeszcze ten zasiłek należy mi się przez 3 kolejne miesiące, więc dlaczego napisali "z powodu upływu maksymalnego okresu jego pobierania przez Pana"?
#urzadpracy #prawo #ksiegowosc #bezrobocie #praca #poradyprawne #pytaniedoeksperta
czyli przez pierwsze 3 miesiące 1662zł miesięcznie, a przez kolejne 1305,20 zł, tak jest napisane w 1 decyzji jaką dostałem.
W przypadku rozwiązania umowy o prace za porozumieniem stron trzeba odczekac 3 miesiące aby dostac zasiłek.
Ale
Można od tego napisać odwołanie, że jest się w trudnej sytuacji itp., i dalej szuka się pracy?