Aktywne Wpisy
Sumiru +59
Normalne to? xD Czemu baby mają takie duże oczekiwania. Musisz gdzieś ją zabrać zapłacić i coś podarować bo bez tego nawet nie masz podjazdu XD
#p0lka #zwiazki #rozowepaski #logikarozowychpaskow
#p0lka #zwiazki #rozowepaski #logikarozowychpaskow
_e_l_o_ +2
Zarabiam miesięcznie ok. 220k - 270k netto w wieku 21 lat. Mam już wszystko czego potrzebuję - dobrze prosperująca firma, fajny samochód, dom. Nie wiem już za bardzo co dalej, jaki cel? Jedyne co mi przychodzi na myśl to dalszy rozwój firmy ale nie bardzo wiem co mam zrobić ze samym sobą. Praca to całe moje życie co niby jest dobre bo się dorobiłem ale z drugiej strony czuję, że czegoś mi
Generalnie interesuje się finansami, pracowałem w M&A i szerzej IB, ale kusi mnie żeby coś bardziej w kierunku analizy danych, moje studia to też zdecydowanie bardziej statystyka niż FiR
Staz, master data department, głównie #excel i #sap to dobry kierunek? Spoko płacą i po 5mc chętni są by zostać już junior specjalist. Warto w to iść jeśli jest szansa a rynek wąski?
#finanse #pracait #praca #korposwiat #ksiegowosc #it
Tutaj również byłbym stażystą, branża spożywcza, podoba im się ze umiem francuski, jakoś to wykorzystają.
Po 5 mc obiecują juniora, wiem ze najpierw dużo excel, potem wchodzi SAP, szczegółów niestety nie znam, rozmowa w poniedziałek
@cyk21: nauczy się, jeżeli będzie chciał. są TB danych dostępne np na kaggle. Może robić wszystko. Czego się nie nauczy? Współpracy z biznesem. I nie mówię tego, żeby mu podciąć skrzydła czy coś - jestem konsultantem i pracowałem w wielu firmach. W wielu z nich master data niczego nie analizowała,
Chłopaki A jeśli docelowo chce pracować z danymi, raczej finansowymi lub operacyjnymi. SQL, Excel, wyciąganie jakiś wniosków.
To lepiej udać się na full time do tego master data czy staż w analizie ryzyka kredytowego? Raczej nie wymagają w tej analizie ryzyka jakiś zaawansowanych narzędzi ale będę miał czas na naukę Własną + zadbam o odpowiednie informacje w CV ( ͡° ͜ʖ
Zastanów się czym konkretnie chcesz się zajmować i obierz jakiś kierunek. Z danymi pracuje specjalista od master data, analityk danych, konsultant strategiczny, kontroler finansowy i 50 innych specjalności, ale każdy z nich robi co innego i wymaga innego skillsetu. Jak chcesz być konsultantem i wyciągać wnioski to