Aktywne Wpisy

mirko_anonim +13
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#finanse #oszczedzanie #emerytura
Zupełnie poważnie zastanawia mnie jak niektórzy podchodzą do finansów i życia z tym związanego. Mam parę znajomych, we dwoje zarabiają okolice 20k miesięcznie, pracują zdalnie, są przed trzydziestką. Mieszkają w mieszkaniu 37 metrów, nie spłacają hipoteki, dzieci nie planują, na wakacje jeżdżą tylko na 2-3 dni bo „to szkoda pieniędzy”. Nigdzie nie wychodzą, nic nie kupują. Wszystko co im zostaje
#finanse #oszczedzanie #emerytura
Zupełnie poważnie zastanawia mnie jak niektórzy podchodzą do finansów i życia z tym związanego. Mam parę znajomych, we dwoje zarabiają okolice 20k miesięcznie, pracują zdalnie, są przed trzydziestką. Mieszkają w mieszkaniu 37 metrów, nie spłacają hipoteki, dzieci nie planują, na wakacje jeżdżą tylko na 2-3 dni bo „to szkoda pieniędzy”. Nigdzie nie wychodzą, nic nie kupują. Wszystko co im zostaje
sruba_m3 +97
Ech, dobrze wam radzę. Nie róbcie sobie gówniaka. Największy błąd w moim życiu. Jakby podsumować pięcioletni czas jaki spędził na tej planecie to najbardziej uderza dysproporcja chwil dobrych do chwili złych (oczywiście z mojej perspektywy, a nie jego), gdzie dobrych to jest jakieś 5 min dziennie, reszta to złe. Przy czym te dobre to jakieś g---o typu rozśmieszy cię, albo po prostu zrobi coś jak należy, czyli w ogólnym rozrachunku c---a warte
Takie mapki 3d najlepiej ze szlakami albo coś takiego
Nigdy nie chodziłem po górach to chociaż tak kce zobaczyć
#gory #tatry
http://streetview.com.pl/tatry/
Wyglada stromo
Szlak dla niedoświadczonych i nieobytych może być bardzo trudny. Dodatkowo jest długi. Dla ludzi, którzy znają swoje siły i chodzili po górach, w letnich warunkach i na suchej skale nie musi być bardzo trudny. Ale sytuacja zmienia się np. kiedy warunki pogodowe
Tylko może na takiej gdzie się nie da spaść na początek
Dziwnie się czyta takie wiadomości kiedy niedawno się tamtędy szło.
@Martenzyt_waleczny: jest wymagająca kondycyjnie i masz dużo przepaści dookoła, więc obiektywnie jest bardzo trudna dla początkującego, ale jak już trochę pochodzisz i oswoisz się z tym wszystkim, to nie jest taka straszna, co roku pokonują ją tysiące turystów, niektórzy nawet przebiegają, no ale uważać trzeba i nie wybierać się tam przy słabych warunkach, bo co roku kilka osób ginie.
Przecież wejście po łańcuchu łatwiejsze
Jak jest maly bez ubezpieczen to juz problem.
Ja nie mam dobrego chwytu i w takich sytuacjach nie wiem za co sie lapac.
Na koscielcu na tym pierwszym sie zablokowalem, a wystarczyloby tam wbite nawet jedno oczko lancucha zeby byl jakis punkt zaczepienia. Ostatecznie zaliczony mam, ale jak raz w roku pojde w tatry
Etap zawrat-swinica to taka mala sniezka. Niby pod gore, ale latwizna. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dzieki za odp. A przeszedles orla?