Wpis z mikrobloga

#kindle #czytniki
Cześć. Mam Kindle Oasis 10, w którym uszkodziło się złącze microUSB. Czytnik kilka miesięcy po gwarancji, Amazon podczas rozmowy w sprawie naprawy wskazał serwis, który mógłby to naprawić (iviterserwis.pl), ale po przesłaniu do nich czytnika oddzwonili, że w ogóle nie naprawiają tego modelu i informowali Amazon, żeby nie przysyłał im klientów. ¯\(ツ)/¯
Więc mam czytnik z uszkodzonym złączem (działa tylko wtedy, gdy kabel trzymam w dłoni pod jakimś kątem) i nie mam pojęcia gdzie go naprawić.
Czy możecie polecić jakiś serwis, który mógłby pomóc?
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Inboxie w każdym serwisie GSM wymienią gniazdo, kwestia dopasowania odpowiedniego, dla przeciętnego komisu gdzie zajmują się naprawa telefonów to max godzina roboty :)
  • Odpowiedz
  • 0
@kontoreset: Pierwsze, co zrobiłem, to właśnie odwiedziłem tego typu serwisy, ale wszystkie odmówiły. Podobno bardzo ciężko jest "otworzyć" ten czytnik - w większości przypadków kończy się uszkodzeniem ekranu e-ink. Znalazłem serwis ze 100% skutecznością, ale w Birmingham, kontaktowałem się z nim, ale nie wysyła sprzętu do Polski, musiałbym znaleźć kogoś w UK, kto by mi ogarnął wysyłkę, zwrot itp. Bez sensu.
  • Odpowiedz