Wpis z mikrobloga

Skisłem dzisiaj z wykopków potwornie. Dowiedziałem się, że nowy Mustang to sportowe auto dla biedaków xD Samochód, który kosztuje u nas w wersji V8 od 310 do 370k jest dla biedaków xD Przeczytałem też, że jaranie się nim jest debilizmem, bo w USA jeżdżą nim spoceni robole.
Szkoda, że autor takiego komentarza nie wziął pod uwagę różnicy roli samochodu w codziennym transporcie w USA i Europie, oraz różnic w opodatkowaniu. Mustang V8 w USA kosztuje około 180 tysięcy złotych, a pozostawanie w spirali zadłużenia jest społeczną normą. Tak samo jak zresztą spieprzanie z karetki w obawie przed rachunkiem xD
Chciałbym naprawdę widywać na ulicach te rzesze polskich biedaków w mustangach, bo z tego co ostatnio sprawdzałem, to polskie biedaki najczęściej wynajmują kurniki deweloperskie, bo nie mają zdolności na 30-letni kredyt podobnej wartości co ten mustang xD
#samochody #shitwykopsays #patologiazewsi #motoryzacja
JudzinStouner - Skisłem dzisiaj z wykopków potwornie. Dowiedziałem się, że nowy Musta...

źródło: mustang

Pobierz
  • 162
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JudzinStouner: na mustangach sie nie znam ale kumpel jest troche fanatykiem i mowil ze prawdziwe mustangi sie skonczyly jakos 10 lat temu i nowe zwykle wersje jezdza slabo. On zamiast kupowac nowy to swoj kreci ile sie da. Choc i tak mowi ze te 420KM wcale nie jedzie i chce kompresor zakladac czy swapa robic
  • Odpowiedz
@JudzinStouner: Niby racja, ale ja mustanga bym nie kupił jakbym na niego miał kasę. Nie wiem, może te nowsze są inne, ale mustangi słyną z tego, że kończą w rowach i na drzewach a na sprzedaż więcej jest ich roz...nych niż bezwypadkowych, bo po prostu mają jakieś beznadziejne systemy pomontowane i zamiast pomagać to prosty lot bokiem zamieniają w 360kę.
No i mają super osiągi za stosunkowo niewielką cenę w
  • Odpowiedz
Mustang jest uznawany za pojazd dla biedaków również z innego powodu - żeby mieć samochód z podobnymi osiągami i podobnej wielkości ale innej marki trzeba wyłożyć te pół bańki (np. RS5), więc Mustang wychodzi tanio, no i Ford nie jest marką premium.

@shiverr: k---a jeden mądry w całym temacie, to właśnie stąd Mustang ma taką łatkę, dodajmy do tego, że można go kupić z silnikiem 2.0 Eco Chrust i już
  • Odpowiedz
@JudzinStouner: tak, mówienie że to jest samochód dla biedy jest nieodpowiedni w warunkach Polskich. Dzisiaj nawet w Faktach RMF słyszałem, że średnio Polacy na nowy samochód wydają 170 k, gdzie bardzo mało ludzi kupuje nowe samochody. W przypadku używanych mówimy o kwotach 30 k.
Natomiast jeżeli pozwolisz że wyrażę zdanie na temat Mustangów to powiem, że dla mnie jest to mało interesujący samochód. Subiektywnie dla mnie on jest wart jakieś
  • Odpowiedz
Jak ktoś chce mocne i szybsze auto, ale go nie stać na 911 czy coś w te klocki to kupuje mustanga. Patrz na grupę docelową dla konkretnego samochodu.

@fff112: To kupi 718, a nie jakiegoś mustanga z zupełnie innym docelowym profilem kierowcy.
  • Odpowiedz
Skisłem dzisiaj z wykopków potwornie. Dowiedziałem się, że nowy Mustang to sportowe auto dla biedaków xD Samochód, który kosztuje u nas w wersji V8 od 310 do 370k jest dla biedaków xD Przeczytałem też, że jaranie się nim jest debilizmem, bo w USA jeżdżą nim spoceni robole.

@JudzinStouner: Ostatnio rozpatrywałem droższą używaną Mazdę.
Tak, Mustang to najtańszy sportowy samochód licząc cena/moc, a pojawiło się w ostatnich latach ich tak dużo,
loczyn - >Skisłem dzisiaj z wykopków potwornie. Dowiedziałem się, że nowy Mustang to ...

źródło: mustang

Pobierz
  • Odpowiedz
z moich znajomych średnio auta w lizing to 4-9k rata. To nie są jacyś bogacze bo mają x5, macana. Klasa średnia. Jak ktoś kupuje auto sportowe to musi być bogaty, jak nie jest a chce sportowe to może zamiast 911, amg czy audi rs kupić takiego mustanga o wartości mniejszej niż bmw x5..co Wy na podlasiu mieszkacie, że auto za 300 czy 400 tysi robi na was takie wrażenie i uważacie takie
  • Odpowiedz
Samochód, który kosztuje u nas w wersji V8 od 310 do 370k

@JudzinStouner:
Tu masz schodzący model mustanga (ale ciągle nówka funkiel z salonu), jest droższy niż passat, no ale w sumie nie dużo...
bo też schodzący model z najmocniejsza benzyną to ~200k.

Wiadomo, to nie jest auto dla biedaków, ale bardzo drogie tez nie jest.
rzzz - >Samochód, który kosztuje u nas w wersji V8 od 310 do 370k 
@JudzinStouner: 
T...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@JudzinStouner: no jak ktoś myśli że to drogi, fajny i sportowy samochód to jest biedakiem, to jest wyższy level kupowania starego BMW żeby pokazać że się na wsi powodzi, jak kogoś stać na dobry samochód sportowy to bierze co innego. a tak poza tym to często jest na promocjach więc to Twoje "310 do 370k" to lol. https://www.pepper.pl/promocje/ford-mustang-v8-50-ti-vct-m6-450km-a10-450km-247500pln-2023r-inne-wersje-at-ford-832609
  • Odpowiedz
@JudzinStouner: Chłopie, jesteś tu już trochę czasu, chyba zdążyłeś zauważyć ilu tu jest fantastów, którzy pozują tu na kogoś zupełnie innego niż są w rzeczywistości xD Założę, się, że znaczna część tych co piszą takie rzeczy, nawet nie ma prawa jazdy, a co dopiero hajsu na te auto dla biedaków xD
  • Odpowiedz