Wpis z mikrobloga

Skisłem dzisiaj z wykopków potwornie. Dowiedziałem się, że nowy Mustang to sportowe auto dla biedaków xD Samochód, który kosztuje u nas w wersji V8 od 310 do 370k jest dla biedaków xD Przeczytałem też, że jaranie się nim jest debilizmem, bo w USA jeżdżą nim spoceni robole.
Szkoda, że autor takiego komentarza nie wziął pod uwagę różnicy roli samochodu w codziennym transporcie w USA i Europie, oraz różnic w opodatkowaniu. Mustang V8 w USA kosztuje około 180 tysięcy złotych, a pozostawanie w spirali zadłużenia jest społeczną normą. Tak samo jak zresztą spieprzanie z karetki w obawie przed rachunkiem xD
Chciałbym naprawdę widywać na ulicach te rzesze polskich biedaków w mustangach, bo z tego co ostatnio sprawdzałem, to polskie biedaki najczęściej wynajmują kurniki deweloperskie, bo nie mają zdolności na 30-letni kredyt podobnej wartości co ten mustang xD
#samochody #shitwykopsays #patologiazewsi #motoryzacja
JudzinStouner - Skisłem dzisiaj z wykopków potwornie. Dowiedziałem się, że nowy Musta...

źródło: mustang

Pobierz
  • 162
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ostatnio zostałem zjechany jak najgorszy śmieć, bo śmiałem twierdzić, że nie dałbym rady zmieścić się w budżecie 500zł

@bruhh: Zostałeś zjechany bo wypowiedziałeś się jak maciuś, któremu matka zakupy robi. Twierdziles, ze nie da rady dobrze się odżywiać za 500zl co zostalo wielokrotnie wyjasnione w tym wpise, miedzy innymi przez osoby, ktore pilnują michy/kcal i wiedzą co jedzą i ile to kosztuje. Jak ktos lubi jesc codziennie kebaby zapijajac je
  • Odpowiedz
@JudzinStouner normalka, pełno debili tutaj tak jakw życiu takich "mondralinskich" roboli z rozrywka mma i meczyk ;) a co do cen to w USA jest większy wybór wyposażenia i fakt możesz tam kupić bieda wersję za ok 160k ale to pazdzierz którego u nas nawet nie dostaniesz (a w stanach kupuja ich multum), w pl sprzedawane są wersje które w usa zaczynają się od 50k $ czyli na nasze ponad 200k
  • Odpowiedz
nowy Mustang to sportowe auto dla biedaków

@JudzinStouner: utarło się, że Mustang, to auto sportowe w cenie Passata, stąd też kojarzenie Mustanga z relatywnie tanim jak na możliwości i historie autem dla klasy średniej-wyższej.

Taka wersję znam, ale może to jakoś ewoluowalo i zamiast tanim autem sportowym jest autem dla biednych lub ludzie to mylnie interpretują i powielają tak wersję. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@JudzinStouner: Mustang jest uznawany za pojazd dla biedaków również z innego powodu - żeby mieć samochód z podobnymi osiągami i podobnej wielkości ale innej marki trzeba wyłożyć te pół bańki (np. RS5), więc Mustang wychodzi tanio, no i Ford nie jest marką premium.

A to, że 300k to nie jest mało i trzeba być informatykiem albo januszexem 30k+ żeby komfortowo ogarnąć taki wydatek to już inna para kaloszy.
  • Odpowiedz
@JudzinStouner: No cóż, Ford stworzył Mustanga w latach '60 właśnie po to by dać ludziom tanią alternatywę dla Porsche czy Ferrari. Zamysł był taki by ci których nie stać na Ferrari mogli mieć samochód klasy GT w przystępnej cenie i nikt się z tym jakoś specjalnie krył. Najlepiej gdybym dał link do filmu dokumentalnego gdzie ludzie z Forda o tym mówią osobiście, ale nie mam pod ręką a nie chce
  • Odpowiedz
z moich znajomych średnio auta w lizing to 4-9k rata. To nie są jacyś bogacze bo mają x5, macana. Klasa średnia. Jak ktoś kupuje auto sportowe to musi być bogaty, jak nie jest a chce sportowe to może zamiast 911, amg czy audi rs kupić takiego mustanga o wartości mniejszej niż bmw x5..co Wy na podlasiu mieszkacie, że auto za 300 czy 400 tysi robi na was takie wrażenie i uważacie takie
  • Odpowiedz
@JudzinStouner: Ale to prawda, Mustang to samochód zastępczy dla osób, których nie stać na prawdziwe auto sportowe. Podobnie jest w segmencie limuzyn. Jak biedak chce wyglądać na bogatego to kupuje Chryslera 300C, który wygląda jak cygański wóz, za to w środku zrobiony jest z plastiku i gównolitu.
  • Odpowiedz