Wpis z mikrobloga

Skisłem dzisiaj z wykopków potwornie. Dowiedziałem się, że nowy Mustang to sportowe auto dla biedaków xD Samochód, który kosztuje u nas w wersji V8 od 310 do 370k jest dla biedaków xD Przeczytałem też, że jaranie się nim jest debilizmem, bo w USA jeżdżą nim spoceni robole.
Szkoda, że autor takiego komentarza nie wziął pod uwagę różnicy roli samochodu w codziennym transporcie w USA i Europie, oraz różnic w opodatkowaniu. Mustang V8 w USA kosztuje około 180 tysięcy złotych, a pozostawanie w spirali zadłużenia jest społeczną normą. Tak samo jak zresztą spieprzanie z karetki w obawie przed rachunkiem xD
Chciałbym naprawdę widywać na ulicach te rzesze polskich biedaków w mustangach, bo z tego co ostatnio sprawdzałem, to polskie biedaki najczęściej wynajmują kurniki deweloperskie, bo nie mają zdolności na 30-letni kredyt podobnej wartości co ten mustang xD
#samochody #shitwykopsays #patologiazewsi #motoryzacja
JudzinStouner - Skisłem dzisiaj z wykopków potwornie. Dowiedziałem się, że nowy Musta...

źródło: mustang

Pobierz
  • 162
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@grzypAtomowy: @Cztero0404 No mówie wam, tydzien temu jakies 200 osób mnie zjechało, że za 300-500zł miesięcznie da sie bez problemu wyżyć i kazdy argumentował to jednym słowem PLANOWANIE. No tak k---a, bede planował swoje życie jak szczur w ubóstwie, bo szkoda mi 3zł więcej na coś, na co miałem ochotę. W imie czego?

Ooo, tutaj jest kontynuacja https://wykop.pl/wpis/78341513/widze-psycha-siadla-i-post-spadl-xd-bruhh-dlaczego

W skróćie: na tym portalu mamy przekrój towarzystwa które drwi i
  • Odpowiedz
@JudzinStouner: Ale to akurat prawda że Mustangi przyciągają specyficznych ludzi. To takie BMW E46 dla ludzi z zasobniejszym portfelem xD
I w dodatku trochę dla NPC - dużo facetów w średnim wieku sięga właśnie po Mustanga bo to pierwsze co im się kojarzy z autem sportowym.
I Ci ludzie są często po prostu.. Dziwni.
Naklejają jakieś naklejki flag USA, czaszki Punishera i takie tam - oczywiście obowiązkowo wydech ze znaku
  • Odpowiedz
@KONONOWlCZ: z moich znajomych średnio auta w lizing to 4-9k rata. To nie są jacyś bogacze bo mają x5, macana. Klasa średnia. Jak ktoś kupuje auto sportowe to musi być bogaty, jak nie jest a chce sportowe to może zamiast 911, amg czy audi rs kupić takiego mustanga o wartości mniejszej niż bmw x5..co Wy na podlasiu mieszkacie, że auto za 300 czy 400 tysi robi na was takie wrażenie
  • Odpowiedz
Skisłem dzisiaj z wykopków potwornie. Dowiedziałem się, że nowy Mustang to sportowe auto dla biedaków xD Samochód, który kosztuje u nas w wersji V8 od 310 do 370k jest dla biedaków xD Przeczytałem też, że jaranie się nim jest debilizmem, bo w USA jeżdżą nim spoceni robole.

@JudzinStouner: odnosilo sie to do zdjęcia na ktorym nie byl nowy mustang tylko stary
  • Odpowiedz
No mówie wam, tydzien temu jakies 200 osób mnie zjechało, że za 300-500zł miesięcznie da sie bez problemu wyżyć i kazdy argumentował to jednym słowem PLANOWANIE. No tak k---a, bede planował swoje życie jak szczur w ubóstwie, bo szkoda mi 3zł więcej na coś, na co miałem ochotę. W imie czego?

@bruhh: Znaczy... Ogólnie jesteśmy w stanie kupować nawet taniej rzeczy które lubimy często, ale 500 zł to ogólnie nie
  • Odpowiedz
  • 8
@fff112 Jak kogoś stać na auto za 300 tys to tak, jest bogaty. Może to nie jest krezus i milioner, ale na tle społeczeństwa jest bogaty bo to znaczy, że stać go na nieodmawianie sobie przyjemności różnych, na hobby, wyjazdy i odkładanie kasy.
  • Odpowiedz
@JudzinStouner: true miras

99% dzieciakow z eksperską wiedzią nikomu nie potrzebną srają sie ze nie osiągaja średniej krajowej a potem mają bol d--y o to ze ktoś jest zwyczajnie ogarniety życiowo i moze sobie pozwolic na leasing nowej fury bo w ich zaściankowym umyśle tylko gotówka i w----------e pizzy na miejscu w Auchanie xD

W sumie dobrze ze jest taki beton intelektualny bo przecież oni idealnie nadają się do prac
  • Odpowiedz
Dowiedziałem się, że nowy Mustang to sportowe auto dla biedaków xD

@JudzinStouner: Dzisiaj to ja widziałem tylko opinie że to najtańsze auto z segmentu, w dodatku odnosiło się do starych modeli na wynajem, co jest prawdą
  • Odpowiedz
@JudzinStouner: Branie na poważnie zdania wykopków o motoryzacji xD Jak się czyta tagi motoryzacyjne to szybko można wyłapać kto ma pojęcie a kto gada bzdury, często też krytyka nowych droższych fur jest skorelowana z jazdą na co dzień jakimś gruzem.
Btw, mam wrażenie, że w USA ten Mustang nie jest jakiś mega popularny większość pony carów jakie widziałem to turyści z autem z wypożyczalni (zresztą sam też takiego wypożyczyłem xD).
  • Odpowiedz