Wpis z mikrobloga

Skisłem dzisiaj z wykopków potwornie. Dowiedziałem się, że nowy Mustang to sportowe auto dla biedaków xD Samochód, który kosztuje u nas w wersji V8 od 310 do 370k jest dla biedaków xD Przeczytałem też, że jaranie się nim jest debilizmem, bo w USA jeżdżą nim spoceni robole.
Szkoda, że autor takiego komentarza nie wziął pod uwagę różnicy roli samochodu w codziennym transporcie w USA i Europie, oraz różnic w opodatkowaniu. Mustang V8 w USA kosztuje około 180 tysięcy złotych, a pozostawanie w spirali zadłużenia jest społeczną normą. Tak samo jak zresztą spieprzanie z karetki w obawie przed rachunkiem xD
Chciałbym naprawdę widywać na ulicach te rzesze polskich biedaków w mustangach, bo z tego co ostatnio sprawdzałem, to polskie biedaki najczęściej wynajmują kurniki deweloperskie, bo nie mają zdolności na 30-letni kredyt podobnej wartości co ten mustang xD
#samochody #shitwykopsays #patologiazewsi #motoryzacja
JudzinStouner - Skisłem dzisiaj z wykopków potwornie. Dowiedziałem się, że nowy Musta...

źródło: mustang

Pobierz
  • 162
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JudzinStouner: Jak ktoś chce mocne i szybsze auto, ale go nie stać na 911 czy coś w te klocki to kupuje mustanga. Patrz na grupę docelową dla konkretnego samochodu. Biedak to pojęcie względne. U nas w większości to też w lizingach więc mają rację.
  • Odpowiedz
  • 17
@TwojHimars: tak było. Zależnie od parametrów to kredyt na taką wartość na chociaż 5 lat to byłoby z 7 może z 8000 xDD już widzę jak połowa Polaków dostaje taki i jest w stanie dźwigać taką ratę za samo auto xD zejdź na ziemię. Nawet leasing czegoś takiego jest poza zasięgiem większości.
  • Odpowiedz
  • 357
@JudzinStouner: 6 lat tu jesteś to rychło wczas xD

mustang to dla wykopków auto dla biedaków

jednocześnie jak pojawia, się znalezisko o ŚREDNIEJ krajowej, to się okazuje że to nieosiągalne pieniądze dla 90% komentujących xdddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
  • Odpowiedz
U nas w większości to też w lizingach więc mają rację.

@fff112: zakładam, że 95% ludzi na tym portalu nie stać nawet na ubezpieczenie takiego pojazdu, nie wspominając o racie leasingu, która na bank będzie wynosiła z 6000-8000pln, jak za zkasztaniałą BMW 330i wyliczyli mi 5k xD
  • Odpowiedz
Raczej chodzi o to, że te auta są sprowadzane z USA i widząc kolejnego na ulicy masz takie przeświadczenie, że kolejny trup z USA więc auto traci na "prestiżu" i staje się takim śmietnikiem. Większość ludzi nie odróźni czy to mustang z 2012 czy 2022 więc to po prostu autko dla biedoty bo się zakłada że kosztuje z 50k. To samo się tyczy Dodge'a czy Camaro.
  • Odpowiedz
@fff112: co ja gadam tutaj o racie leasingu i ubezpieczeniu, 95% wykopków nie było by stać nawet zatankować tego mustanga, bo żre paliwo jak p------y. A oni jojczą do drugi post, ze diesel za 5,99 xD a ich stary klekot spala 5l a nie 25.
  • Odpowiedz
@JudzinStouner: z drugiej strony jeśli ten portal jest w jakimś stopniu przekrojem naszego społeczeństwa, to co wiele mówić

to p--------y dramat, że ci ludzie gdzieś obok żyją xD xD xD
  • Odpowiedz
Skisłem dzisiaj z wykopków potwornie. Dowiedziałem się, że nowy Mustang to sportowe auto dla biedaków xD Samochód, który kosztuje u nas w wersji V8 od 310 do 370k jest dla biedaków xD Przeczytałem też, że jaranie się nim jest debilizmem, bo w USA jeżdżą nim spoceni robole.

@JudzinStouner: Bądźmy poważni chodź przez moment, jeśli ktoś pisze w ten sposób o mustangu to o Stanach Zjednoczonych wie chyba wyłącznie tyle ile
  • Odpowiedz
Ostatnio zostałem zjechany jak najgorszy śmieć, bo śmiałem twierdzić, że nie dałbym rady zmieścić się w budżecie 500zł miesięcznie za jedzenie/picie, bo mam pewnie standardy a nawet oszczedzając, ledwo co w 1000zł bym może utknął. Bo nie lubie sobie odmawiać, nie po to pracuje i dobrze zarabian. A ludzie dawali mi przykłady, na których bazowali swoje odżywanie ZA 250zł, miesięcznie. Zostałem nazwany kapitalistyczną świnią, która jest opasła i nie może zamknąć mordy
  • Odpowiedz
@bruhh: Może to będzie kontrowersyjne dla niektórych, ale 500 zł obecnie to nie jest jakoś dużo na jedzenie. Tym bardziej, że żyjemy w kraju gdzie ludzie nie mają problemu żeby iść wywalić nie wiem 30 zł na flaszkę, ale ziemniaki 50 groszy za kilogram droższe to już tak nie może być.
  • Odpowiedz