Wpis z mikrobloga

#motoryzacja #lakiernictwo #blacharstwo #samochody
Hejka
Macie jakąś dobrą radę co można z tym rudym zrobić poza lakierka całego nadkola? Wychodzi od środka i po widocznej stronie nic nie widać. Nie ma też bombli, jakieś pierwsze stadium, skoda octavia 2016
Jakie kosmetyki polecacie do lakieru przed zimą i po, dodam że mieszkam w górach i jebią mocno solą ze żwirkiem. Jaka jest wasza rutyna w konserwacji, co polecacie generalnie?
zone3 - #motoryzacja #lakiernictwo #blacharstwo #samochody
Hejka
Macie jakąś dobrą ra...

źródło: temp_file3403811216363803671

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zone3: cortanin f, przelej sobie w butelke po płynie do szyb czy czegoś co ma psiukacz. psiuknij, nadmiar obok wytrzyj i tyle. ewentualnie możesz poczekać aż woda spłucze ten nadmiar i tylko psiuknąć lub na taką drobnostkę to pędzelkiem. powtarzaj raz w roku i dalej to nie będzie szło. Nie musisz oczyszczać ani nic.
  • Odpowiedz
@goferek: a to tego już nie wiem, jak kupiłem z 5 lat temu jak nie lepiej baniak 5L za chyba 60zł i nawet połowy jeszcze nie zużyłem.
Jak nie ma to bym szukał tylko i wyłącznie "fluid film" ale tutaj przed aplikacją nie może być na elemencie w ogóle rdzy - trzeba dobrze przygotowywać powierzchnię.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@r5678 dzięki za tipsy, a bez ścierania tej rdzy jak posmaruje cortaninem to nie będzie środowiska wewnątrz, które będzie sprzyjało dalszemu rozwojowi korozji? Jakie kosmetyki polecasz na progi i nadkola ogólnie? Używasz czegoś?
  • Odpowiedz
@zone3: Odbiegając od tego przypadku to widzę że VAG dalej jest w dupie z korozją. Miałem kiedyś Octavię 2 to idealnie po 10 latach się taka rdza pojawiła, po kolejnych dwóch były już dziury. Teraz mam Golfa z 2016 i też coraz częściej szukam gdzie to się zacznie...
  • Odpowiedz