Wpis z mikrobloga

@sylwke3100 mnie zawsze bawią te filmiki propagandowe jakie to Katowice są zajebiste i rozwinięte a niecałe 10 min spacerkiem od centrum są jakieś slumsy xD w ogóle to mam wrażenie, że w tym centrum co druga ulica wali szczochami
  • Odpowiedz
@sylwke3100: Raz sie przesiadalem w Katowicach na pociag i mialem troche czasu. Wiec stwierdzilem, ze sie przejde co by zabic czas.

Nigdy nie bylem w Katowicach wczesniej. Nie mialem za bardzo nawet opini o tym miescie. Kojarzylo mi sie jedynie, bo znajomi jezdzili na rozne wydarzenia do Spodka.

Nie opuscilem nawet dobrze okolic dworca jak zawrocilem, zeby siedziec na peronie czekajac na przesiadke. Nie wiem czy widzialem kiedykolwiek wieksze stezenie
  • Odpowiedz
@sylwke3100: Bo jak wszystkie inne miasta uzywaja publicznych inwestycji do rewitalizacji srodmiescia to katowice mentalnie sa dalej w latach 90 i wszystko najlepiej budowac na przedmiesciach, kolo drogi szybkiego ruchu zeby latwy dojazd samochodem byl, a potem tworzyc 10 komisji badajacych dlaczego centrum sie wyludnia. Za to, wg UM katowic, srodmiescie to idealna lokaliacja na MOPSy, sypialnie i inne jadlodajnie dla bezdomnych. Dla przykladu, programem Mieszkanie na Start mozna bylo
  • Odpowiedz
@sylwke3100 Najbardziej patologiczne centrum miasta ze wszystkich miast w całym województwie. Taki ściek, że strach tam chodzić nawet w dzień.

Najśmieszniejsze, że główny deptak czyli ul. Stawowa prowadząca od Supersamu do dworca jest chyba najmocniej menelska i patusiarska, a znajduje się na niej komisariat ( )
  • Odpowiedz
@sylwke3100: pamiętam jak przez 10 dni jeździłem po Włoszech i byłem zszokowany ile tam murzynów przesiaduje na ławkach bez żadnego zajęcia.

Ale potem stwierdziłem -może i siedzą, ale nie widziałem żeby coś odwalali.

A w Katowicach w ciągu 2 dni widziałem o wiele więcej r---------u niż tam przez cały wyjazd
  • Odpowiedz
@sylwke3100

W Katowicach jest tyle menelstwa w centrum że skali brakuje.

Dosłownie tak pomyślałem gdy pierwszy raz byłem w Katowicach, masakra. Porównywalne do Łodzi
  • Odpowiedz
@sylwke3100: Katowiczanin here i to prawda xD wyjdziesz dosłownie 100 metrów za galerię i widoczki jak na Bałutach w 1998. Zmarnowane życiem żule i żulietty, bezdomni, narkusy. Gonią ich teraz z galerii bo tam jest kręcona propaganda, jakie to piękne miasto sukcesu jest. Wcześniej element był na dworcu i na estakadzie xD
  • Odpowiedz
@sylwke3100: Bo Kato to syf, patusiarstwo, menelstwo, bezdomność i to jeszcze w ścisłym centrum miasta. Dam 100 zł każdemu, kto przejdzie od wyjścia z dworca PKP do Supersama bez zaczepienia przez jakiegoś żulika o poratowanie drobnymi.
  • Odpowiedz
W Katowicach jest tyle menelstwa w centrum że skali brakuje.

@sylwke3100: mieszkalem pare lat i potwierdzam. Ale do dzis pamietam jak pewnej jesiennej nocy pojechalem do Myslowic odebrac jakies glosniki z OLXa. Wita mnie pic rel, nawet lampy 2x ciemniejsze niż Kato, smog 3x większy. Kato przy takim Bytomiu, Chorzowie itd. to mimo wszystko calkiem przyjemne miasto.
qmnodt - >W Katowicach jest tyle menelstwa w centrum że skali brakuje.

@sylwke3100: ...

źródło: kolej-w-myslowicach-zamarla-pod-rzadami-swojej-mieszkanki-elzbiety-bienkowskiej-14724264482044

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@qmnodt No bo prawda jest taka że w metropolii Bytom i Będzin to są dwie najgorsze mieściny a již szczególnie kiedy bierze się pod uwagę centrum.

To nawet Świętochłowice czy właśnie Bytom lepiej wyglądają
  • Odpowiedz