Wpis z mikrobloga

Ja to mam bardzo dobre połączenie: startuję w wyborach z Torunia, więc należy mi się dopłata do wynajmu, a do Torunia muszę jakoś dojechać, więc biorę kilometrówkę. Żona ma dom 30 minut od Sejmu, ale to inna gmina, więc też dostaje kasę na mieszkanie, a że nie ma tam PKSu, to też ma kilometrówkę, chociaż nie ma samochodu. Mieszkamy w Warszawie, ale niby tylko dla picu, żeby dzieci mogły chodzić do taniego przedszkola. Z domu do pracy mam 5 minut spacerkiem, więc nawet płaszcza nie ubieram. No chyba, że pada. Więc góra o 8:05 jestem w Sejmie. Obrady zaczynają się o 9:00, to sobie jeszcze dwudaniowy obiad za dwie dychy zjem w restauracji sejmowej. To po głosowaniach nie muszę już jeść, tylko prosto do domu. Golę się, jem śniadanie i idę spać. #polityka
Efesmalt - Ja to mam bardzo dobre połączenie: startuję w wyborach z Torunia, więc nal...

źródło: z31351757Q,Posel-KO-Arkadiusz-Myrcha--na-pierwszym-planie--i-

Pobierz
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Efesmalt: do dziś nie potrafię zrozumieć fenomenu czemu taka afera jest grzana kilka dni, a za pisu nikt nie dawał j-----a za "-nie boi się pan, że ktoś się dowie, że pana żona nie ma eykształcenia i siedzi w trzech spółkach SP? - no i się pan dowiedział, i co z tego?". Czy ludzie tak zaakceptowali złodziejstwo pis, czy po prostu opozycja nie miała tak zdeterminowanych trolli.

A tak w
  • Odpowiedz
@Efesmalt: Najgorsze w KO i całej tej bandy tuska od lat jest ich niewyobrażalna hipokryzja. Mówią jedno a za chwilę robią zupełnie coś innego. Mamią lud wyniosłymi sloganami, a po zejściu ze sceny plują im w twarz. Dokładnie to spowodowało, że przed laty zwykli ludzie znienawidzili tego rudego zakłamańca i jego ekipę. To samo teraz będzie z dziećmi tych ludzi, szkoda tylko, że kolejne pokolenie musi się przekonać o tym
  • Odpowiedz
płaszcza nie ubieram

@Efesmalt: jeśli wyrażenie "ubrać coś" rozumiesz jako "włożyć to coś na siebie" to czy tak samo rozumiesz "ubrać choinkę", "ubrać lalkę", "ubrać dziecko" a jeśli nie to dlaczego?
  • Odpowiedz
@Nic_tu_po_mnie: A która partia nie kipi hipokryzją? Władza korumpuje. Zmiana punktu siedzenia, zmienia punkt widzenia. Władza w Polsce popełnia kardynalne błędy od lat. A jakoś nie widzę protestów na ulicach, że mamy najdroższe kredyty w europie, że kryminaliści z PiS chodzą na wolności, że posłowie pewnie każdej jednej partii biorą dodatek mieszkaniowy chociaż nie muszą… Tylko zbijanie kapitału politycznego z horyzontem na kolejne wybory.
A najbardziej „podoba” mi się to,
  • Odpowiedz
do dziś nie potrafię zrozumieć fenomenu czemu taka afera jest grzana kilka dni, a za pisu nikt nie dawał j-----a za "-nie boi się pan, że ktoś się dowie, że pana żona nie ma eykształcenia i siedzi w trzech spółkach SP? - no i się pan dowiedział, i co z tego?". Czy ludzie tak zaakceptowali złodziejstwo pis, czy po prostu opozycja nie miała tak zdeterminowanych trolli.

@kishibashi: za pisu to
  • Odpowiedz
w KO i całej tej bandy tuska od lat jest ich niewyobrażalna hipokryzja

to spowodowało, że przed laty zwykli ludzie znienawidzili tego rudego zakłamańca i jego ekipę

@Nic_tu_po_mnie: a w międzyczasie było 8 lat rządów kaczora i pisu i wtedy było wszystko picuś glancuś, co no? Panowała uczciwość i chrześcijańskie wartości xD
  • Odpowiedz
jeśli wyrażenie "ubrać coś" rozumiesz jako "włożyć to coś na siebie" to czy tak samo rozumiesz "ubrać choinkę", "ubrać lalkę", "ubrać dziecko" a jeśli nie to dlaczego?

@siepan: dlatego że to cytat
Edytuję, bo przy rozmowach językowych to trzeba być jak saper, nie można się pomylić: to jest PARAFRAZA
  • Odpowiedz
  • 1
@Nic_tu_po_mnie PO i PiS to niestety ten sam sort, jeśli chodzi o merytorykę i podejście do wydawania publicznych pieniędzy.

PO ma lepsze podejście do spraw światopoglądowych, PiSowi trochę sprawniej idą tematy gospodarcze. Los tych partii powinien być dawno przesądzony ale lud lubi szopki i rozliczanie tych drugich, a kwestie gospodarowania ograniczają do tego, kto więcej im "da" w postaci benefitów.
  • Odpowiedz
@Efesmalt ale wynocha z tym gównem na główną. Tam macie wasz konfedepisowski psychiatryk.

I przestań łżeć - nie 30 minut tylko 35 km. W godzinach szczytu to bywa 1.5h jazdy.

I zamknij juz mordę I się nie ośmieszaj.

No i wracaj do budy.
  • Odpowiedz