Wpis z mikrobloga

Serdecznie NIE POLECAM Internetu z Play. Proszę o plusiki, co by więcej osób to zobaczyło.
Krótki opis mojej sprawy:

1) Dzwoni konsultant, że chce przedłużyć umowę na 24 miesiące. Mówi, że bez żadnych zmian.
2) Przychodzi rachunek z wyższą kwotą miesięcznie niż w poprzednich miesiącach.
3) Dzwonię z reklamacją, która zostaje odrzucona.

---------------
Argumenty operatora:

Dlaczego reklamacja odrzucona:
-Miałem 2 tygodnie na odstąpienie od umowy, Teraz to już za późno.
-Podobno dostałem e-mail z informacją o zmianach.

---------------
Moje argumenty:

No to myślę sobie, może to ja zawaliłem i proszę o wysłanie mi nagrania głosowego rozmowy od konsultanta. No i co się okazuje:
a) Konsultant zapewniał mnie, że nie będzie zmian. Dlatego zgodziłem się na przedłużenie.
b) Na infolinia dowiedziałem się, że żaden e-mail do mnie nie został wysłany, tutaj zacytuje panią na infolinii:
"Pańska skrzynka zablokowała wiadomość i dlatego nie doszedł. Mamy w systemie, że wiadomość do pana nie dotarła" Co ciekawe, tylko ta jedna wiadomość nie doszła. Faktura z wyższą kwotą i poprzednie e-maile zawsze dochodziły xD
c) Jak miałem zgłosić reklamacje w tamtych 2 tygodniach, jak nie miałem prawa wiedzieć o zmianach które sobie zrobili, do czasu wystawienia przez nich faktury.

Tak czy inaczej, Play miał u siebie informacje, że e-mail do mnie nie dotarł i pomimo tego nie spróbowali się w żaden inny sposób w sprawie zmian ze mną skomunikować. Po prostu wystawiali fakturę na wyższą kwotę xD

---------------

Tak więc już 2 miesiące z nimi walczę. Czekam również na fakturę od nich na kwotę, na którą się z nimi umawiałem (bo z chęcią taką opłacę). Niestety zamiast faktury dostałem informacje, że za 2 dni odcinają mi Internet xD

#play #internet #afera #zalesie #oszukujo
Birdperson - Serdecznie NIE POLECAM Internetu z Play. Proszę o plusiki, co by więcej ...

źródło: 3071

Pobierz
  • 123
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JanImperator: Wszyscy się już teraz wycwanili i umowy mają zawsze rabaty przez okres 24 msc a później wracają (czytaj są podnoszone) do wyjściowo sporo mniej atrakcyjnej stawki, która niejako wymusza podpisanie kolejnej rabatowanej umowy.
  • Odpowiedz
NIGDY nie przedłużamy umów na 24 miesiace po upływie 24 miesięcy jak nie chcemy żadnych zmian

@JanImperator: tylko, że zwykle umowa jest na o wiele wyższe kwoty, a przez 24 miesiące masz "promocję" i płacisz o wiele mniej, niż z cennika, więc trzeba przedłużać "promocję"
  • Odpowiedz
@Birdperson: Kilka lat temu miałem bardzo podobną przygodę z firmą #vectra. Ale Vectra S A mnie zupełnie olała, nie chcieli nawet udostępnić nagrania rozmowy, i co nam pan zrobi? Od tamtej pory nagrywam wszystkie rozmowy dotyczące umów zawieranych przez telefon. Życzę Ci powodzenia, bo ta plaga musi się skończyć.
  • Odpowiedz