Aktywne Wpisy
pyszniarz +100
5 lat razem a ryj się dalej cieszy za każdym razem
#motoryzacja
#motoryzacja
Rad-X +34
przewaga ryżu nad ziemniakami
- nie trzeba obierać
- jest czyste w przechowywaniu
- nie psuje się
- jak chcesz to może ci nawet maszynka go ugotować kiedy ty zajmujesz się ważnymi sprawami na wykopie.
- Ziemniaki tylko czekają aż je z spuścisz z wzroku aby wykipieć i zarzygać mazią kuchenkę
- nie trzeba obierać
- jest czyste w przechowywaniu
- nie psuje się
- jak chcesz to może ci nawet maszynka go ugotować kiedy ty zajmujesz się ważnymi sprawami na wykopie.
- Ziemniaki tylko czekają aż je z spuścisz z wzroku aby wykipieć i zarzygać mazią kuchenkę
Krótki opis mojej sprawy:
1) Dzwoni konsultant, że chce przedłużyć umowę na 24 miesiące. Mówi, że bez żadnych zmian.
2) Przychodzi rachunek z wyższą kwotą miesięcznie niż w poprzednich miesiącach.
3) Dzwonię z reklamacją, która zostaje odrzucona.
---------------
Argumenty operatora:
Dlaczego reklamacja odrzucona:
-Miałem 2 tygodnie na odstąpienie od umowy, Teraz to już za późno.
-Podobno dostałem e-mail z informacją o zmianach.
---------------
Moje argumenty:
No to myślę sobie, może to ja zawaliłem i proszę o wysłanie mi nagrania głosowego rozmowy od konsultanta. No i co się okazuje:
a) Konsultant zapewniał mnie, że nie będzie zmian. Dlatego zgodziłem się na przedłużenie.
b) Na infolinia dowiedziałem się, że żaden e-mail do mnie nie został wysłany, tutaj zacytuje panią na infolinii:
"Pańska skrzynka zablokowała wiadomość i dlatego nie doszedł. Mamy w systemie, że wiadomość do pana nie dotarła" Co ciekawe, tylko ta jedna wiadomość nie doszła. Faktura z wyższą kwotą i poprzednie e-maile zawsze dochodziły xD
c) Jak miałem zgłosić reklamacje w tamtych 2 tygodniach, jak nie miałem prawa wiedzieć o zmianach które sobie zrobili, do czasu wystawienia przez nich faktury.
Tak czy inaczej, Play miał u siebie informacje, że e-mail do mnie nie dotarł i pomimo tego nie spróbowali się w żaden inny sposób w sprawie zmian ze mną skomunikować. Po prostu wystawiali fakturę na wyższą kwotę xD
---------------
Tak więc już 2 miesiące z nimi walczę. Czekam również na fakturę od nich na kwotę, na którą się z nimi umawiałem (bo z chęcią taką opłacę). Niestety zamiast faktury dostałem informacje, że za 2 dni odcinają mi Internet xD
#play #internet #afera #zalesie #oszukujo
@Goronco: doprecyzuj - na umowę na czas określony. Bo w braniu abonamentu generalnie nie ma nic złego. Sam pierwszy raz w życiu (a mam numer od lat 2000 jakoś) przeszedłem właśnie na umowę (chociaż to bardziej subskrypcja jest).
Poza tym nie wiem kto poza emerytami i firmami bierze abonament na 2 LATA. Nawet jak jest tam telefon, to i tak go kredytujesz i taniej wyjdzie kupić ten sam model na allegro, czy na raty 0% i nie przepłacać w mini-ratkach abonamentowych. Ludzie nie mają kalkulatorów w domu?
Juz nie
Czemu ma nie brać na rok czy dwa i płacić mniej tylko ma brać na nieokreślony i mieć 5 czy 10zl więcej miesięcznie?
@Kajtosz:
Jedną kwestią jest to, że też przy przejściu do nich z UPC zostałem wprowadzony w błąd co do zapewnionych usług, ale mi na szczęście reklamację uznali, a dwa to chyba nie spotkałem się z gorszym sprzętem niż ten ich dekoder który raz działa raz nie działa. Wszystkie urządzenia do koła normalnie łączą się
Komentarz usunięty przez autora
@play_polska: Dobrze wiedzieć, że jesteście krętaczami których warto unikać. Poza tym co to w ogóle za odpowiedź "jeśli nie zgadzasz się z otrzymaną odpowiedzią..." - no przecież typ napisał wyraźnie, że się nie zgadza. To WAM powinno teraz zależeć na kontakcie z nim a nie wysyłacie go do jakiegoś zbiorczego maila,
a później zdziwko, że wybory wygrywa po lub pis