Wpis z mikrobloga

znalezione na grupie normicznej

"Z jakiej paki te blackpillowe wys*ywy mają taki poklask u tak wielu facetów? Serio kobiety szukają 1% najlepszych mężczyzn i zlewają 99% innych bez żadnych skrupułów? Jakim kretynem trzeba być, żeby w coś takiego wierzyć? 10-minutowy spacer po większym mieście potrafi obalić te durną tezę - dziesiątki par na ulicach, przeciętni, niemajętni goście z dziewczynami. Gdzie faceci zgubili jaja?"

#blackpill #p0lka #przegrywpo30tce #przegryw #szarpankizzyciem
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TTedbundYY no ale to jest prawda. Większość par które mija się na ulicy każdego dnia to nie są ani supermodele ani aniołki Victorias Secret xD zwykłe, przeciętne kobity i przeciętni faceci. W czym problem?
  • Odpowiedz
@Miststreuermann- A statystki są robione na jakiej grupie osób? Na całej populacji? No nie., też na wybranej, konkretnej grupie. Wykopki widzą to co chcą widzieć - patrzą na statystki które nawet nie wiedzą w jakich warunkach zostały przeprowadzone i jaką tezę miały potwierdzić lub obalić.
  • Odpowiedz
  • 5
@Alzena: właśnie nie wiem gdzie problem też to zauważam każdego dnia oczywiście moge sobie wmawiać żeby poczuć sie lepiej że są z nimi dla hajsu i nie ma tam pożądania i przy pierwszej lepszej okazji rzuci takiego przecietniaka
  • Odpowiedz
@TTedbundYY i to jest właśnie clue wszystkich pigułkowych teorii, które mają w swoim założeniu dyskredytować kobiety - oczywiście istnieją wredne, paskudne babska, tak samo jak i beznadziejni faceci i w skali całej populacji takich kobiet i mężczyzn jest oczywiście bardzo dużo. Ale! Te teorie istnieją właśnie po to, żeby facet który z różnych powodów ma problemy ze znalezieniem kobiety, mógł sobie te kobiety obrzydzać, jednocześnie pocieszać się tym, że nie jest
  • Odpowiedz
@anonanonimowy321 i teraz pytanie klucz - obwiniasz kobiety za to że żadna cię nie chce? a jednocześnie siebie samego OBIEKTYWNIE widzisz jako dobrego kandydata na partnera na całe życie? Bo jeśli tak, to właśnie to jest clue o którym pisałam - „skoro żadna kobieta mnie nie chce to jest ICH wina i to one są złe, ze mną jest wszystko ok a to te wredne babska nie chcą „dobrego chłopa”. Z
  • Odpowiedz
@TTedbundYY trzebaby podejść do każdej z "par" i zapytać o ich wiek, zawód i zarobki. Po czym przeanalizować to jeszcze raz. Dodać można jeszcze przebieg i historię związkowa.

A jakbyś jeszcze podpiął ich do jakiegoś mitycznego wykrywacza kłamstw z star wars czy coś tego typu to myślę, że po opublikowaniu badań społeczeństwo przeszloby załamanie xd
  • Odpowiedz
@Alzena: to co widać na ulicach to są przelotne relacje ale jakoś młodych rodzin jest w polsce bardzo mało, wręcz uderza to jak mało widać na ulicach kobiet z dziećmi
  • Odpowiedz
@TTedbundYY: Jak mnie denerwuja glupi ludzie patrzacy na to CZY dany facet jest w zwiazku a nie JAKI ma zwiazek. To teraz niech sobie taki normik szczerze pogada z kazdym z tych znajomych w 4 oczy przy alkoholu czy:

1. Ich partnerki uprawiaja sport i trzymaja diete aby sie im podobać?
2. Poznali sie gdy ona byla mloda dziewica i oddala im najcenniejsze co kobieta ma do zaoferowania (mlodosc i dziewictwo) czy
  • Odpowiedz
@Alzena: Patrz na młodsze pokolenia, które wyznaczają trendy. Milenialsi już są za starzy, zresztą rozwodnicy i nigdy nie wiadomo jacy byli przed małżeństwem. ¯\(ツ)/¯ Na dziewczyny też bierz poprawkę na makijaż i inne oszustwa.
  • Odpowiedz