Wpis z mikrobloga

A ja jestem debilnym optymistą przed dzisiejszymi meczami.
Po pierwsze, Legia - Betis.
Legia ma zwyczaj wygrywać pierwsze mecze w fazie grupowej z mocnym rywalem (tak, wiem, teraz to sie nazywa faza ligowa). Legia nie gra katastrofalnie, to nie jest tak że snują się po boisku jak w sezonie czesiowym, są momenty dobrej gry. W długiej perspektywie suma szczęścia zawsze wychodzi na zero, skoro nie było farta ostatnio w lidze to może coś się do nas uśmiechnie tu?
Dodatkowo Betis ewidentnie ma inne priorytety, za 3 dni mają derby Sewilli którymi żyje całe miasto a tymczasem drużyna pojechała tysiące kilometrów do miejsca gdzie jest morkro, ciemno i zimno. Będą chcieli odfajkować mecz możliwie niskim kosztem, to może być dobra okazja żeby ich walnąć. Kiedy jak nie teraz?

Po drugie Kopenhaga - Jaga.
Tu powodów do optymizmu jest niby mniej - duńczycy Jagi raczej nie zlekceważą, grają u siebie, nie zaskoczy ich zimno bo u nich tyż zimno. ALE po pierwsze, Jagiellonia gra coraz lepiej i to jest wyraźny trend a nie przypadek. Wraca Pululu, to jest ważne. Warto pamiętać że w tym sezonie polski klub już tam wygrał a FCK nie jest zespołem z innej półki, powtórka mile widziana.
To jest ARCYważny mecz w kontekście naszego rankingu, bo duńczycy są naszymi bezpośrednimi rywalami do walki o 15 miejsce.
Remis będzie wart więcej w kontekście tej rywalizacji niż hipotetyczne zwycięstwo Legii. A gdyby udało się wygrać... to idziemy po 2 miejsca w LM, z drzwiami i futryną.
Pomarzyć piękna rzecz; tym bardziej że 2 zwycięstwa z trudnymi rywalami na początek praktycznie dają nam gre na wiosne, do awansu według większości modeli powinno wystarczyć 8-9 punktów.
#mecz #legia #jagiellonia #lke
thorgoth - A ja jestem debilnym optymistą przed dzisiejszymi meczami.
Po pierwsze, Le...

źródło: GY5pHiuXIAAwNDD

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@thorgoth a dla Legii niedzielny mecz z Mistrzem Polski nie jest priorytetem? Tak się składa, że dla Jagi również jest ważnym meczem, więc ciekawe jak to kadrowo wyjdzie. Na jaki mecz lepszy skład wystawi który zespół.
  • Odpowiedz
  • 1
a dla Legii niedzielny mecz z Mistrzem Polski nie jest priorytetem?

@lepaq: nie ten etap sezonu jeszcze. Podobnie dla Jagi. Oba zespoły dziś dadzą maksa a w niedziele będą derby niedobitków po czwartku.
  • Odpowiedz