Wpis z mikrobloga

#oscam #enigma2
Jak czytam o przyczynach zacinania TV to mi głowa pęka przyznam. Jedni piszą, że dawca najważniejszy a reszta nie ma znaczenia, inni zupełnie odwrotnie - dawca obojętny, byle skonfigurować oscam prawidłowo. Jedni każą dodawać wpisy do dvbapi, inni wywalić stamtąd wszystko.
Linijki od chińczyków widzę, że niektórzy wrzucają wszystkie np. 8 na raz a taki kcccam po zakupie pisze, żeby tego nie robić bo oscam będzie się przełączał ciągle i będzie zacinać. Zgłupiałem :)
Czy ktoś jest w stanie napisać jak sobie radzi z zacinaniem i jak faktycznie skonfigurować optymalnie oscama?
Enigma 2, Ustym 4K PRO, openATV 7.4.20240926
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
kińczyków

@Miecz12: sorry że zapytam... myślałem, że to literówka ale drugi raz piszesz "kińczyków" - może to jest klucz do sukcesu i ja nie wiem co to "kińczyk" ??? :) skoro egygolds jest najgorsze, to co jest najlepsze? Nadal mam mętlik :)
  • Odpowiedz
@Qki74: o żadnym zacinaniu nie ma mowy jeśli się ma źródło jak należy i jakąś podstawową wiedzę na temat cardsharingu. Jako tip napiszę ci, że otrzymywanie od dawcy wielu "linijek" jest całkowicie niezgodne ze sztuką i wbrew temu co pisze dokumentacja. samo to już może powodować problemy, pominąwszy inne zagadnienia.
  • Odpowiedz
@wojciet: rozumiem że jeden oscam ma służyć za takie jak by "proxy", a drugi ma być jego klientem? Server powinien cachować wpisy? Zaraz urchamiam to "proxy" na homelabie w dockerze i sprawdzam. Masz jakies tipy co do ustawien samego servera? dvbapi powinno miec jakies wpisy?
  • Odpowiedz