Powiem wam, że nie jest łatwo kupić nowe rozsądne auto do 150 tys. Muszę się na coś zdecydować. Autem częściej będzie jeździła moja partnerka. Początkowo chciałem wydać ok 120 tys. na jakąś toyotę chr czy nową Hondę hrv. Później oglądaliśmy golfa, a3. Teraz już zostały te co na zdjęciach. Jakieś sugestie co do tych modeli? Chciałem wydać coś ok 150-160 tys ale niewiele dokładając jest hybryda Hyundai w fajnej limitowanej wersji a jeszcze trochę dołożyć i jest Lexus. U mnie jeszcze liczy się finansowanie, tu wygrywa skoda. No i octavia rs najmocniejsza. 1. Lexus ux300h 2. Tucson hyundai hybrid 20th anniversary 3. Cupra Formentor 4. Cupra Leon 5. Skoda superb 6. Skoda octavia rs #samochody #motoryzacja #hyundai #lexus #cupra #skoda #skodasuperb #octaviars #volkswagen #audi
@zdenko: od golfa VIII i rodzeństwa (Leon, Octavia, Formentor, w sumie A3 również) z daleka, to są karuzele s----------a na kołach. W Niemczech VAG ma już procesy za software i elektronikę w tych autach.
@Pasterz30 tak, stawiam. Tylko, że podstawa mieści się w budżecie a już za sensowny f sport 186 tys i znowu w górę z budżetem, gdzieś trzeba postawić kreskę. Czekam jeszcze na ofertę finansowania w lexusie i zobaczymy. Uratować go może dobre finansowanie.
@zdenko: na co sie zdecydowales? widziales bagaznik w UX? dla mnie bardzo fajne auto ale ten bagaznik to troche dramat, zakladajac jakies dziecko w przyszlosci to moze byc bardzo ciezko podrozowac :(
@marzab @sukisuki jeszcze nie zdecydowałem, jestem na etapie zakupu nieruchomości i auto czeka. Pewnie coś kupię w ciągu miesiąca lub dwóch. Z racji tego, że kasa idzie na nieruchomość to rozważam teraz coś tylko z dobrym finansowaniem, tu wygrywa skoda. Ostatnio patrzyłem też na przedliftowe cupry z silnikiem 2.0 (kiepska dostępność) i focus st 2.3.
@marzab zwykły kredyt konsumencki, najniższe oprocentowanie, rrso w okolicach 7% w zależności od wariantu. Najlepiej pytać pod swoje parametry i zrobią symulację. Dobre finansowanie to mam na myśli najlepsze z rozważanych propozycji.
1. Lexus ux300h
2. Tucson hyundai hybrid 20th anniversary
3. Cupra Formentor
4. Cupra Leon
5. Skoda superb
6. Skoda octavia rs
#samochody #motoryzacja #hyundai #lexus #cupra #skoda #skodasuperb #octaviars #volkswagen #audi
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzChyba Lexusa bym wybral, zdecydowanie najmniej spotykany samochod ze wszystkich tu wymienionych na ulicach.
Każdy z nich sobie stestujcie i będziecie wiedzieć. Z hatchbacków może jeszcze Mazda 3 się nadaje.
@Pasterz30: nawet pewnie nie siedziałeś w tym UX-ie, bo tak byś wiedział, że to nie jest typowy Lexus, a Toyota CHR.