Aktywne Wpisy
Minieri +272
Witam serdecznie w ten niedzielny bardzo wczesny poranek. Za mną już burza w postaci sobotniego, jeszcze andrzejkowego ruchu. Humory klientów dziś wyjątkowo dobre, mój, a w sumie nasz też.
Pierwszy raz na tej stacji są 2 osoby w nocy. Wspólnie ustaliśmy że w soboty potrzebna jest jednak pomoc żeby wszystko szło w miarę sprawnie. Przyczyna jest prosta - nadprogramowy ruch. Szturm klientów to jedno, ale w nocy musi być też czas na
Pierwszy raz na tej stacji są 2 osoby w nocy. Wspólnie ustaliśmy że w soboty potrzebna jest jednak pomoc żeby wszystko szło w miarę sprawnie. Przyczyna jest prosta - nadprogramowy ruch. Szturm klientów to jedno, ale w nocy musi być też czas na
Beznazwyy +162
Nagrałem materiał o tym, jaką maksymalną sprawność może mieć silnik spalinowy.
Spojrzenie jest mocno z punktu widzenia fizyki, ale wydaje mi się, że warto to zobaczyć, jeśli ktoś interesuje się motoryzacją.
Link do znaleziska jeśli ktoś zechciałby wykopać
https://wykop.pl/link/7599409/silnik-spalinowy-jest-silnikiem-cieplnym
Kiedyś wrzucałem bardzo podobny film, jednak cały czas uczę się montowania i nagrywania. O ile więc merytorycznie wszystko było w porządku, to sama jakość była zbyt słaba. Obecnie jest znacznie lepiej, ale wciąż
Spojrzenie jest mocno z punktu widzenia fizyki, ale wydaje mi się, że warto to zobaczyć, jeśli ktoś interesuje się motoryzacją.
Link do znaleziska jeśli ktoś zechciałby wykopać
https://wykop.pl/link/7599409/silnik-spalinowy-jest-silnikiem-cieplnym
Kiedyś wrzucałem bardzo podobny film, jednak cały czas uczę się montowania i nagrywania. O ile więc merytorycznie wszystko było w porządku, to sama jakość była zbyt słaba. Obecnie jest znacznie lepiej, ale wciąż
Kurier UPS zagubił paczkę z iPhone zamówionym przedpremierowo. Po dziesiątkach wykonanych telefonów do UPS jak i Apple, firma kurierska była łaskawie po niecałych dwóch tygodniach od nadania przesyłki rozpatrzyć reklamację braku dostawy przesyłki.
Dwa tygodnie, mimo że już po dwóch dniach roboczych z szczerością przyznano mi, że przesyłka najprawdopodobniej nigdy się już nie odnajdzie (czyt. została z------a na sortowni). Następnego dnia dostałem kolejny telefon od kierownik oddziału, że paczka została zagubiona, oraz że zgłaszają to do nadawcy. Beka.
Mamy 2 października. W międzyczasie ode mnie pare telefonów monitorujących sytuację. Dopiero dzisiaj, po kolejnym upomnieniu Pani kierownik, dostałem telefon z działu reklamacji UPS z pytaniem... czy może paczka do mnie dotarła. xD
Fajnie. Parę godzin później Apple zamonitowało, że wyślą zastępczą przesyłkę z telefonem. Szkoda, że coś im się p----------o z datą oczekiwanej dostawy. Czy tak ma wyglądać obsługa reklamacji zamówienia przedpremierowego?
Aha, zmianę metody dostawy w ekspresowej na standardową już nie skomentuję - chociaż w tym przypadku, ekspresowo to okazało się, że gubią przesyłki.
Czy UPS to najgorsza firma kurierska w Polsce? Czy Apple wykazuje się niemocą w takiej sprawie?
@kraven2024: kto twierdzi, że jestem tutaj stroną? Ja jedynie starałem się sprawić, aby UPS nie czekał z założonymi rękoma.
@sberatel: Nadawca może starać się być prokonsumencki i nadać przesyłkę tak szybko, aby z jego strony opóźnienie było jak najmniejsze. Oczywiście, to takie moje życzeniowe podejście. ( ͡
@Kofels: to ile masz w sumie już tych iphone'ów?
@Kofels: Wypiąłeś się przed jedną korporacją, to co Ci przeszkadza wypiąć się przed drugą?
@Kofels: I dlatego wybrałeś Apple? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@johny-kowalski: czy to za poprzednich rządów tuska?
Babka z infolinii powiedziała, że takie problemy zdarzają się regularnie i nawet oni nie mają żadnych danych osobowych kuriera, kontaktu, nic. Dlatego
Za późnego Millera
Inna sprawa,
@Kofels: DPD gorsze na stówke