Wpis z mikrobloga

Orczyk/pedaly kierunku do #msfs MFG Crosswind V3 właśnie do mnie przyjechały. Kurde ale solidny sprzęt! Zastanawiałem się który model wziąć. Na naszym rynku chyba tylko dwa są dostępne od innych firm ale obydwa mają opinie dość średnie. Zabieram się za konfigurację i testowanie!

#symulatory #lotnictwo
LordLookas - Orczyk/pedaly kierunku do #msfs MFG Crosswind V3 właśnie do mnie przyjec...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@imo0mfg zamówiłem na oficjalnej stronie mfg-sim.com
Dodatkowo wziąłem sobie od razu ten dedykowany damper (to ten siłownik zamontowany ukośnie na środku urządzenia). Nigdy nie miałem orczyka, zawsze latałem na joysticku ze skrętną osią (twist). Ale jak się ostatnio przeleciałem prawdziwym samolotem i dali mi popilotować to stwierdziłem że bez ogona ani rusz :D

Zrobiłem mały research i wg reddita ten model to jest GOAT jeśli chodzi o pedaly do latania. I
  • Odpowiedz
@LordLookas kurde drogie trochę, chyba póki co upoluje jakiegoś thrusmastera, bo faktycznie trochę brakuje tych pedałów - chodzę czasem na symulator airbusa i później ciezko się przestawić na kręcenie ręką ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@funeralmoon tam z przodu są takie wystające ograniczniki które można wysunąć. Ja mam dosunięte do ściany więc stoją dość stabilnie, ale fakt trochę się ślizgają po panelach gdyby ustawić je swobodnie.

@adwersarz muszę w takim razie sprawdzić też pod xplane. Ale w FS lata się i tak bardzo fajnie :D
  • Odpowiedz