Wpis z mikrobloga

Ania kaszlnie raz i już idzie do doktora, Tomek dwa razy kaszlnie, zasmarka i natychmiastowe L4 xD Jak ma być w tym kraju dobrze skoro tak się zachowujecie? Ja jakoś wezmę gripex, pudełko chusteczek i jakoś jestem w stanie dociągnąć etat. A z takim francusko-pieskowym podejściem to nie wróżę wam kariery.
#pracbaza #korposwiat #programista15k #bekazpodludzi
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fattek: Ta korporacji...Raczej obsranej firmie w wydupiu dolnym.

@duszan_z_kapitana_d--y Drogi wykopowiczu. Po pierwsze jak podaje raport UJ Polacy pracują pond 43h tygodniowo średni co jeśli sobie poszukasz jest wartością większą niż średnia dla Europy.

(...)aktywni zawodowo Polacy poświęcają na pracę przeciętnie ponad 43 godziny
  • Odpowiedz
@duszan_z_kapitana_d--y: raz, nie każdego interesuje kariera i jej rozwój tylko chce sobie spokojnie żyć i idzie do pracy bo musi, zaś mając alternatywy nie pracował by wcale.
dwa, ludzie którzy są chorzy a dalej przychodzą do pracy powinni odpowiadać karnie jako przestępstwo.
  • Odpowiedz
@Romska_Palo_Ul_Laputa

@duszan_z_kapitana_d--y: @xmadesio no witamy b2bowców na kanale. Wiadomo, jak każdy dzień choroby kosztuje 1500 złotych to się człowiek truje Gripexami. UoPiarze w tym czasie leżą i przesypiają chorobę;)

Kto normalny robi na B2B i nie ma chorobowego? Sam sobie jesteś winny. Są tylko dwa możliwe podejścia (wszystko inne to patologia):
- Masz chorobowe. Oczywiście nieoficjalnie. To nawet lepsze niż na UoP, bo nie musisz mieć zwolnienia od
  • Odpowiedz
@duszan_z_kapitana_d--y: to jest patologia, że bierze się Gripex który ukrywa objawy choroby, a potem taki ludz idzie zarażać innych myśląc, że jest zdrowy. I cyk prawie wszyscy chorzy... Gripex powinien być zakazany
  • Odpowiedz
Ja jakoś wezmę gripex, pudełko chusteczek i jakoś jestem w stanie dociągnąć etat

@duszan_z_kapitana_d--y: no to z---------j dalej kołchozniku z gilem pod nosem. W ciągu 5 lat wziąłem łącznie 2 tyg l4, ogólnie nie choruję, pracuje sobie zdalnie, natomiast jak nie mogę pracować to nie robię z siebie bohatera. Wolę temat odchorować w kilka dni, odpoczywając niż z---------ć na siłę żeby cokolwiek udowodnić takiemu przychlastowi xD. Na swoją karierę nie
  • Odpowiedz
@duszan_z_kapitana_d--y: za to lubię ludzi na b2b. Ostatnio kumplowi jakiś opiłek żelaza wpadł do oka, to przez tydzień siedział na painkillerach i jak pirat z opatrunkiem na oku, ale przecież tak bardzo nie bolało wcale i na jedno oko też dobrze widzi przecież, tylko sobie musiał zakraplać bo się trochę za mocno męczyło.
  • Odpowiedz