Wpis z mikrobloga

A ja wam powiem drogie wykopki, że prawdopodobnie najabardziej przyczyniliście się do tego, że pana Sebastiana nigdy nie spotka sprawiedliwość.
Te wszystkie wpisy pełne nienawiści i rządne krwi prawdopodobnie dzialaja na korzyść Sebka.
To, że rozdmuchaliście te sprawę do tak olbrzymich rozmiarów sprawiło, że automatycznie ja udupiliscie.
Te pozwy do gazety wyborczej i innych ze strony Sebastiana to prawdopodobnie doskonale zagranie taktyczne. Przy czym wykopki które dalej toczą panie hejtu w stronę tego typa jeszcze bardziej ułatwiają prawnikom majtczaka robotę.

A dlaczego tak myślę? Ano dlatego, że każdy wpis o majtczaku i te komentarze oraz kolejne artykuły i nagłaśnianie sprawy tak ze stałą się medialną to idealny argument na to żeby pana Sebastiana nie sprowadzać z powrotem.
Gdyby wykopki siedziały cicho i nie wyzywały oraz nie obrażały rodziny to prawdopodobnie w ciszy pan Sebek już dawno siedziałby w polskiej celi.
A tak to każdy taki wysryw sprawia, że Sebastian będzie do upadłego walczył żeby nie było ekstradycji. A powodem będzie to, że w Polsce nie może liczyć na sprawiedliwy osad ponieważ z góry cala społeczność się na nim uwzięła (co udawadniaja wpisy wykopków) i sądy będą pod naciskiem opini społecznej co sprawi, że majtczak w Polsce sądzony być nie może.
Do tego dochodzą ogólnie znane problemy z „praworządnością” w Polsce i cyk.
Ekstradycja z punktu widzenia wymiaru sprawiedliwości nie jest do zaakceptowania bo majtczak nie będzie miał sprawiedliwego procesu ;)
Sami daliście mu argumenty do ręki
#wypadek #majtczak #prawo #afera
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Notes: XD wgl najlepiej zamknąć morde i siedzieć cicho. Niech każdy jego pokroju w spokoju wyczekuje wyroku. Szanowny własnie przez ten "hejt" uciekł do ZEA, bo przecież zabicie 3 osobowej rodziny to nie powód, aby uciekać i się ukrywać pod parasolem złotej wizy XD
  • Odpowiedz
@Notes: Ale gdyby nie internet, to zabicie trzech osób w ogóle przeszłoby bez żadnego echa (uznano by, że kierowca Kia rozbił się z niewiadomych przyczyn). Prawdę mówiąc też nie wierzę w możliwość skazania Majtczaka i mam świadomość bezradności polskich władz, ale internauci zrobili naprawdę świetną robotę, że nie pozwolili wyciszyć tej sprawy.
  • Odpowiedz
  • 0
@Notes oczywiście że tak. Masz całkowitą rację. Już od samego początku kiedy jeszcze poprzedni prawnik był, to już wtedy szli w stronę obrony "lincz w Polsce". No i nie dziwię się, to najprostsza myśli nawet nie jedyna sensowna linia obrony.

Wśród wykopków są też prości ludzie, poslugujacy się najniższymi emocjami - tacy ludzie nie są "pierwsi" ale jak widzą, że idzie tłum, to szybko sięgają po widły i dołączają.

Tak samo
  • Odpowiedz
@Notes bzdura. Łapią się czegokolwiek, bo wina jest ewidentna i jak to zwykle prawnicy wyszukują każdej możliwości, aby wyrok był mniejszy/żaden. To o czym napisał @WykopX miałoby sens, gdyby był choć cień na niewinność tego s...a. Uruchamienie całej machiny pod postacią znajomości, ucieczka do zea, pozwy w imię obrony wizerunku - tylko potwierdzają, że jest sprawcą tego o co jest oskarżony. Nie ma co się dziwić, ludzie się zwyczajnie wqurwili.
  • Odpowiedz
To o czym napisał @WykopX miałoby sens, gdyby był choć cień na niewinność tego s...a

@Edward_Kalmanawardze_666: Jest dokładnie odwrotnie. Gdyby był choć cień niewinności, to właśnie to co napisałem nie miałoby sensu - prawnicy nie bawiliby się w pozywanie internautów i gazet, tylko zajęli się na tym "cieniu niewinności", żeby go wybronić.

Wina jest ewidentna, więc przyjęli jedyną sensowną z punktu widzenia prawniczego taktykę - skupienie się na tym,
  • Odpowiedz
  • 1
@Edward_Kalmanawardze_666 wyjdź raz na jakiś czas z piwnicy, zobacz trochę jak wygląda świat. Czytaj książki. Rozmawiaj z ludźmi.

Nawet z tak niewielkim zasobem intelektualnym będziesz w stanie choć trochę poszerzyć swój zakres wiedzy, słownictwa, empatii i zrozumienia świata.
  • Odpowiedz
  • 0
@Edward_Kalmanawardze_666

tylko potwierdzają że jest sprawcą tego o co jest oskarżony

bo wina jest ewidentna

No tak! Nikt nie podważa tego, że on jest winny ;) chociaż oficjalnie aktualnie jest tylko podejrzanym
  • Odpowiedz
  • 0
@zeratgames doczytaj może coś ;) dokształć się :) to nie jest tak, że siedzi sobie jakiś szejk czy sprzedawca kebaba i sobie lekką ręką decyduje kogo wydać a kogo nie :)
Na tym to polega, że w państwie prawa stosuje się prawo a nie emocje czy jakieś „widzimisię”.

Opinia publiczna i presja na wymiar sprawiedliwości maja w tym przypadku kluczowe znaczenie. Zapomniałeś chyba, że na początku tej draki to był pierwszy
  • Odpowiedz
@Notes: przecież gdyby nie nagłośnienie tego, to dostałby jakas śmieszna karę w zawiasach, a tak to właśnie jest szansa na wyższa, nawet i górne widełki, za to że uciekł, bo innej opcji nie widzę przy czymś takim. Tylko wiadomo że człowiek z kasą może więcej.
  • Odpowiedz
  • 0
@Hfishman1 mas racje ale tylko po części :) nagłośnienie sprawy a społeczny lincz (internauci dokonali już go na żonie Sebastiana - kompletnie niesłusznie bo przecież ona nic złego nie zrobiła) to dwie inne rzeczy.
Wykopki po prostu przegięły w drogą stronę (głównie ze względu na populizm i chęć zdobycia paru plusów oraz powszechna na tym portalu nienawiść do wszystkiego)
Tu u góry jeden Mirek ładnie to opisał, że w pewnym momencie
  • Odpowiedz
@Notes: wątpliwe dla mnie żeby w sądzie jeśli będzie sprawa wezmą to pod uwagę. On uciekł zanim jakąkolwiek nagonka na niego była. To co później było konsekwencja tego, że boi się ponieść odpowiedzialności za swoje czyny. A wykopki akurat że takie sprawy naglasniaja to bardzo dobrze. Bo bycie milionerem nie daje ci możliwości do bycia bandyta drogowym bez konsekwencji. Trzeba najbardziej jak się da rozglasniac takie przypadki.
  • Odpowiedz
  • 0
@Hfishman1 ale tu nie chodzi o to, że on chce unikać konsekwencji za swoje czyny ( to pewnie też ) tylko typ aktualnie próbuje uniknąć ekstradycji i to co robi jest całkiem sprytne.
Nie dalej jak kilka godzin temu było znalezisko że Seba podczas przesłuchania przez prokuratora w ZEA nie przyznał się do winy i że uważa że z tego zrobiła się sprawa polityczna
(Czyli jakby nie było miałem rację @zeratgames
  • Odpowiedz
  • 0
@Edward_Kalmanawardze_666 ale jakie fikołki jak dzisiaj Majtczak udowodnił to co napisałem wczoraj ;) fikołki to robią wykopki chcące wieszać na szubienicy rodzinę majtczaka tylko dlatego, że są rodziną XD miłego wieczoru
  • Odpowiedz
@Notes: fikoły. poczekajmy jak zea dostanie kwity, bo już nudne jest prognozowanie braku ekstradycji na podstawie już dawno znanego scenariusza majtczaka. Nie zachowuj się jakby on był sędzią i szejkiem we własnej sprawie XD elo i nie oznaczaj mnie już. W listopadzie się odezwij
  • Odpowiedz
  • 1
@Edward_Kalmanawardze_666 no to tylko na pożegnanie dopisze, że nudne to mogłoby być prognozowanie z pół roku temu albo odrazu jak się w tej ZEA znalazł ;) aktualnie każdy dzień zwłoki działa na korzyść majtczaka.
Odezwę się w listopadzie ;)
I żebyśmy się źle nie zrozumieli. Ja też chciałbym żeby typ wrócił do Polski i zgnił w więzieniu. Patrzę tylko realnie jakie są szanse ;)
Miłego weekendu od jutra i do napisania
  • Odpowiedz