Aktywne Wpisy
bylem_simpem +9
Mirki, czy w wieku 50 lat jest sens iść na kurs prawa jazdy A, czyli motocykle? Ciągnie mnie do tematu od lat ze względu na rodzinne tradycje, ale nie wiem czy już nie jestem za stary? Jest tu ktoś, kto w podobnym wieku zaczął przygodę z jednośladem i się nie zabił? xD
#motocykle #nocnazmiana
#motocykle #nocnazmiana
PorzeczkowySok +27
Wróciiłeem :3
ale to miłe że zauważyliście moją nieobecność, jesteście uwu (。◕‿
ale to miłe że zauważyliście moją nieobecność, jesteście uwu (。◕‿
Ponad 6 lat doświadczenia w zawodzie w kraju anglojęzycznym, certyfikaty zawodowe, angielski płynny jak miód, zarobki powyżej medialnej krajowej które sami oferowali i nawet się nie pytali ile bym chciał, przy zmianie firmy od razu na rekrutacji informują że top 1 kandydat ze względu na w/w fakty, a doświadczenie w największych firmach branżowych w UK.
Meanwhile in Polska
Firma odrzuciła aplikację bo 5k brutto to za dużo dla nich, mają studentkę która będą uczyć za minimalną na umowie na zlecenie i będzie za tą stawkę robić na 3 zmiany.
Przecież na magazynie w UK można dostać 13/14£ na godzinę nie mając żadnego skilla i pracują na 1 zmianę.
To jest dramat XD
Zachciało się ojczyzny XD
#polska #praca #uk #emigracja
@Grzegorz_Floryda1: To nie wiem czego i gdzie szukałeś, ale 5k brutto to nawet cieć w tym kraju już zarabia...
@Grzegorz_Floryda1: to tam gdzie bija białych na ulicach?
@Grzegorz_Floryda1: w jakim zawodzie?
@krdewra: pewnie ze by nie mozna bylo zastapic, ale pewnie wiesz jak dzialaja niektorzy janusze biznesu czym wiecej wymagaja tym mniej placa.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Grzegorz_Floryda1: trzeba było przez ostatnie 300 lat grabić pół świata z bogactwa i być centrum rewolucji przemysłowej a nie zdychać z głodu w Galicji a potem wysyłać w prezencie węgiel ruskim przez 40 lat
@Grzegorz_Floryda1: piszesz o polsce? (ʘ‿ʘ)
@Grzegorz_Floryda1 #falszywyrozowypasek