Aktywne Wpisy
love2spooch +1548
Zgodnie z obietnicą i zgodą mireczka @aveniner dziś udało się skończyć książkę.Jedyne co na niej brakuje to tylko podpis Pani Moderator lub Pana Michała ;) i przy okazji robię #rozdajo - jakby ktoś chciał mieć taki sam zbiór to stworzę jeszcze raz taki sam :) #heheszki
@a__s
Lecimy w gorące ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@a__s
Lecimy w gorące ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Atreyu +10
Wielka ankieta, jaki majonez jest najlepszy:
#heheszki #glupiewykopowezabawy #gotujzwykopem #jedzzwykopem
#heheszki #glupiewykopowezabawy #gotujzwykopem #jedzzwykopem
Jaki jest król majonezów:
- Winiary 47.0% (498)
- Hellmann's 8.0% (85)
- Roleski 5.0% (53)
- Kętrzyński 8.1% (86)
- Pudliszki 1.4% (15)
- Mosso 4.8% (51)
- Wielkopolski 1.3% (14)
- Świdnicki 2.9% (31)
- Kania 3.9% (41)
- Ocetix 17.5% (185)
Ponad 6 lat doświadczenia w zawodzie w kraju anglojęzycznym, certyfikaty zawodowe, angielski płynny jak miód, zarobki powyżej medialnej krajowej które sami oferowali i nawet się nie pytali ile bym chciał, przy zmianie firmy od razu na rekrutacji informują że top 1 kandydat ze względu na w/w fakty, a doświadczenie w największych firmach branżowych w UK.
Meanwhile in Polska
Firma odrzuciła aplikację bo 5k brutto to za dużo dla nich, mają studentkę która będą uczyć za minimalną na umowie na zlecenie i będzie za tą stawkę robić na 3 zmiany.
Przecież na magazynie w UK można dostać 13/14£ na godzinę nie mając żadnego skilla i pracują na 1 zmianę.
To jest dramat XD
Zachciało się ojczyzny XD
#polska #praca #uk #emigracja
@groman43: ALe w uk przecież spokojnie można się wyżywić za £300 miesięcznie....
Ja w pojedynkę napewno nie wydaje więcej na spożywkę. Np Lidl w UK ma prawie takie same ceny co w polsce. To troche tak, jakbyś wydawał w PL ponad 300zł na tygodniowe zakupy.
@Errad: To powinien być mem. Ja rozumiem , że taka prosta robota to nie będą kokosy, ale sugerowanie że 5k z nadgodzinami to dobrze XD
@ka-lol witam w Polsce powiatowej B gdzie mediana wynosi
@Grzegorz_Floryda1: Tutaj na mirko rozmawiasz głównie z 15 letnimi pryszczami, którym mama robi zakkupy, a oni kupuja tylko cziperki i kebaby. Jak sobie przeliczyli na kebaby te 300funciakow to im slabo wyszlo :D
@Grzegorz_Floryda1: jest. Jak się jest fachowcem w juku to się żyje jak pączek w maśle. Ja pracuje 7on 14 off za 2xśrednią krajową, do kraju jeżdżę towarzysko lub wolontaryjnje.
A co do jedzenia to xD Uk to chyba na obrazku widziałeś.
Śmiechłem
@Serniczek_Szatana: jak chodzi o wynajem to sie niewypowiem bo place £525 za dom (tylko ze kredytu)
Ale ile ty wydajesz miesiecznie na jedzenie, jesli uwazasz ze £300 to tak
@sierramikebravo:
A źle? Tzn w 2022 kiedy o to pytałem to były dobre zarobki, teraz zupełnie normalne, ale pozwalające na życie na całkiem dobrym poziomie. Moja Matka zarabia 5k, utrzyma się, we wnuczków zainwestuje i jeszcze odłoży.
Z kilkoma nadgodzinami, płacili im po 400 PLN brutto za przyjście na 4h w soboty plus zostawali po godzinę czy dwie w tygodniu i
@Grzegorz_Floryda1: