Aktywne Wpisy

mirko_anonim +73
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nienawidzę tego portalu, mam 32 lata, w 2019/2020 miałem wybrane mieszkanie, 3 pokoje 68m, w cenie 9600zł/m na Wilanowie. Nie kupiłem oczywiście, bo przecież spadki, bo nieruchomości nie mogą rosnąć nieprzerwanie od 2016 roku, no a dalej pandemia, to na pewno spadnie.
Mało tego… wybranie mieszkania po tym naganianiu na wykopie to tragedia. Źle jak jest widok na ulicę (samochody), patio (okno w okno), park (bo zadupie), stację (bo
Nienawidzę tego portalu, mam 32 lata, w 2019/2020 miałem wybrane mieszkanie, 3 pokoje 68m, w cenie 9600zł/m na Wilanowie. Nie kupiłem oczywiście, bo przecież spadki, bo nieruchomości nie mogą rosnąć nieprzerwanie od 2016 roku, no a dalej pandemia, to na pewno spadnie.
Mało tego… wybranie mieszkania po tym naganianiu na wykopie to tragedia. Źle jak jest widok na ulicę (samochody), patio (okno w okno), park (bo zadupie), stację (bo
Zielonka021124 +122
Francja TFR 1.62 - France's demographic collapse. Francja po cichutku wymiera. Francja będzie mieć kłopoty. Co dalej? Co robić? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Polska TFR 1.10 - lecimy z tematem, PKB rośnie, czempion Europy, największa armia w Europie, będzie super, demografia? luka edukacyjna wariacie, wygodnictwo, nie ma co analizować będzie dobrze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#demografia #nieruchomosci #polska
Polska TFR 1.10 - lecimy z tematem, PKB rośnie, czempion Europy, największa armia w Europie, będzie super, demografia? luka edukacyjna wariacie, wygodnictwo, nie ma co analizować będzie dobrze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#demografia #nieruchomosci #polska

źródło: IMG_20250409_184258
Pobierz
Tematyka obojętna.
Ostatnio po prostu nic ciekawego nie umiem odszukać a pewnie wy znacie perełki na które nie sposób wpaść.
#youtube #wykop #internet #filmy
ORB - polityka,
Smartgasm - różne zagadnienia z fizyki, fizyki jądrowej, itp.
Marcin Majewski - biblistyka,
Radio Naukowe - ok. godzinne wywiady na wszystkie tematy naukowe,
Povagowani - ciekawostki motoryzacyjne,
ciekawehistorie - jak sama nazwa wskazuje - ciekawe historie w większości z II połowy XX wieku
Irytujący historyk - technologia i historie z 2 wś
Grzegorz Bobrek - historia z innej perspektywy
Bobrek bardziej o II w.ś., też myślałem go przytoczyć.
A jak jesteśmy przy starych członkach TV Gry, to ciekawie też opowiadają:
- Mateusz Araszkiewicz - historia starożytna,
- Kacper Pitala - popularno naukowe, dosyć proste wytłumaczenie fizycznych zagadnień
Ten kanał to moje ostatnie odkrycie https://www.youtube.com/watch?v=WErQk5hJd-E&t=709s
Ciekawie omawia jedną z książek.
Sam miałem kiedyś kanał z 5k subów to mi youtube zablokowała na amen xD
NaukaToLubię - różnorakie zagadnienia
Copernicus - jak wyżej
Uwaga! Naukowy Bełkot - nie wiem czy trzeba przedstawiać
Piotr Horzela Opowiada - człowiek z lasu opowiada o lesie
SciFun - okołofizyczne, dość luźno
To tak od innej strony...
Radosław Gajda & Natalia Szcześniak - architektura, urbanistyka, sztuka
Krzysztof Ruciński - urbanistyka, transport publiczny
Autostrady Polska - infrastruktura drogowa
Podcast Wojenne Historie - bardzo przyjemne felietony drugowojenne
RS Elektronika - jak nazwa wskazuje :) Fajnie przekazana teoria, często na przykładzie konkretnych urządzeń
Kacper Szurek - bezpieczeństwo IT. Aktualnie rzadko wrzuca, ale jest konkretne archiwum
Okiem Chemika - felietony chemika na tematy z życia wzięte (i okołochemiczne)
Z ArPiwum X - raz na ruski rok, obłędnie długie filmy, ale warto - kanał dotyczący zagadkowych spraw,