Wpis z mikrobloga

Który z tych języków byście wybrali do nauki? Rok będę na odwyku (XD) i myślę wrócić do programowania i solidnie się go nauczyć. Słyszalem, że próg wejścia w Javie jest przepotężny. Z kolei z .NET miałem coś wspólnego w nieodległej przeszłości, coś tam klepałem i nie przypadło mi to do gustu. Nie wiem jak jest z progiem wejścia. Ostatnio spodobał mi się Python, ale ofert mało. Co byście wybrali na moim miejscu gdybyście to dziś wy zaczynali?

#csharp #python #dotnet #java #pracait #pytanie
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@_atreides: najlepiej tego na co jest najwięcej ofert pracy. Obecnie wejście w programowanie wiąże się z posiadaniem solidnych umiejętności i dużej dozy farta- dużo ludzi na jedno miejsce. Często z wykształćeniem w tym kierunku, albo bootcampem
  • Odpowiedz
  • 0
@PanMlecz: właśnie wiem, czasy są ciężkie. Na szczęście coś tam w głowie mam i wykształcenie mam informatyczne tylko trochę się zapomniało. Rok ciężkiej pracy i sobie przypomnę te kocie ruchy ( ͡º ͜ʖ͡º) miłego wieczoru
  • Odpowiedz
@_atreides: nauka programowania mimo wszystko to dobry sposób na trening mózgu, a jak cie wciągnie, że nie będziesz sięgał po u----i tym lepiej :) trzymam kciuki ziomuś
  • Odpowiedz
@_atreides: a ja Ci proponuje zrobić na odwrót niż CI mówią.Nie patrz na ilość ofert bo dla przykładu pythona jest dużo i każdy tak myśli i się go uczy i ciężko może Ci się przebić.Wybierz bardziej niszowy język bo wtedy pracodawca nie ma w kim przebierać. Sam jest .net deweloperem i jestem zadowolony raczej tylko z niego korzystają większe korporacje które biorą wszystko od MS.
  • Odpowiedz
a ja Ci proponuje zrobić na odwrót niż CI mówią.Nie patrz na ilość ofert bo dla przykładu pythona jest dużo i każdy tak myśli i się go uczy i ciężko może Ci się przebić.Wybierz bardzie niszowy język bo wtedy pracodawca nie ma w kim przebierać. Sam jest .net deweloperem i jestem zadowolony raczej tylko z niego korzystają większe korporacje które biorą wszystko od MS.

@smalczyk1:
zrobię dokładnie tak jak mówisz
  • Odpowiedz